L’Ajuntament de Gironella licita les obres per adequar la placeta de la presó i sanejar la façana est i sud de la torre del castell

0919 obres castell placeta preso

Està previst que les obres es realitzin a finals d’any

L’Ajuntament de Gironella licita les obres per sanejar i consolidar la façana est i sud de la torre i castell de Gironella i l’adequació de la placeta de la presó amb l’aprovació inicial de la memòria valorada. Aquesta actuació dona continuïtat als treballs realitzats l’any passat a la Torre, permetent així una restauració completa tant interior com exterior.

El projecte preveu sanejar i consolidar les façanes est i sud, les úniques en que no s’havia actuat en els darrers anys, per poder fer un segellat de les fissures i esquerdes, consolidar amb morters i en cas de que les pedres estiguin malmeses es farà una reposició de pedra serrada situada 3-5 més endins per mostrar la diferència. A més a més, la proposta planeja repicar el paviment de la placeta de la presó, formalitzar un nou paviment amb formigó desactivat o similar, instal·lar faristols informatius, i sanejar les escales d’accés a la torre del castell i a la presó.  

Lluís Vall, regidor de Patrimoni, explica que aquestes actuacions aniran acompanyades d’un projecte d’adequació de l’entorn, especialment en les façanes de les finques que delimiten la zona mitjançant un estudi de façanes pintura i cromatismes. El regidor explica que aquesta actuació respon a una de les grans demandes dels veïns de la zona i del nucli històric, i permetrà tenir una restauració completa de la Torre i la presó.

Vall recorda que la torre es va començar a restaurar l’any 2022, amb la impermeabilització del terrat i la substitució de les baranes, es va eixamplar la poterna de llanternó, es van netejar els paraments dels murs verticals de la torre exteriors, i es van netejar i rejuntar els paraments verticals interiors de la torre.

L’actuació té un cost de 90.229,76€, dels quals 52.011,61€ estan subvencionats per la Diputació de Barcelona en marc del programa de rehabilitació i millora d’edificis, edificacions i jaciments arqueològics locals amb valors patrimonials.

diba transparent

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a