Comencen les obres per reparar els danys a les esculleres causats pel temporal Glòria

0912 obres riu

El promotor de les obres és el Consell Comarcal del Berguedà

Aquesta setmana el Consell Comarcal del Berguedà comença les obres de reparació dels danys causats l’any 2020 pel temporal “Glòria”  a les esculleres dels col·lectors en alta a la zona de la Font del Balç, i a l’antic escorxador, on avui s’ubica el parc del mirador.

L’actuació té un cost de 79.350€, finançada a través de partida de reposicions i millores de l'Agencia Catalana de l'Aigua, i inclou la preparació d’accés a la llera, la fonamentació amb formigó armat per a escullera, la construcció de les esculleres de pedra concertada amb formigó i la redistribució dels sediments i eliminació dels accessos. “Per tal de poder executar les obres correctament es reduirà el nivell d’aigua del riu” ha explicat David Font, alcalde del municipi.

A la zona de l’antic escorxador es formigonarà, amb formigó abocat des de camió, el fonament de l’escullera per tal de dotar-la d’una base estable i resistent i per sobre es construirà l’escullera fins a la cota del col·lector en alta, en un tram de 25m de llarg i 3,5m d’alçada col·locada amb màquina giratòria de cadenes amb pinça. A la zona de la Font del Balç, l’acutació será idéntica, però l’escullera será de 30m de llarg i 2,5 d’alçada.

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a