Gironella fa obres de millora a la presa de Fuïves

 0325 panta fuives

L’embassament s’utilitza per abastir la major part d’aigua potable al municipi

L’Ajuntament de Gironella ha finalitzat les obres de millora de la seguretat i accessibilitat a la presa de Fuïves, de titularitat municipal, situada a la Riera de la Portella. L’embassament, d’altura superior a 5m d’alçada i amb un volum d’embassament superior als 100,000m3, s’utilitza per abastir d’aigua potable al municipi.

Les obres han permès pavimentar part del camí d’accés per millorar l’accessibilitat a l’equipament, instal·lar una escala de seguretat a la paret de la presa per facilitar els treballs de manteniment i inspecció,  instal·lar una porta per evitar l’accés de persones alienes al servei de manteniment i implantar un sistema d’auscultació hidràulic mitjançant la instal·lació d’un sensor de pressió submergible per mesurar el nivell de l’embassament. Totes aquestes actuacions van lligades a un procés de supervisió de la pròpia Agència Catalana de l’Aigua per garantir no només l’abastament d’aigua potable sinó també la seguretat de l’embassament i el seu entorn.

En paral·lel a aquestes obres, la mateixa presa disposa ja d’un pla de seguretat per a emergències, vinculat al propi INUNCAT, davant possibles situacions excepcionals.

L’actuació han tingut un cost de 48.340,10€, dels quals 25.431€ han estat subvencionats per l’Agència Catalana de l’Aigua. 

 

 

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a