L’Ajuntament de Gironella instal·la dos desfibril·ladors externs automàtics

S’han instal·lat a Cal Blau i Cal Ramons

L’Ajuntament de Gironella ha instal·lat dos desfibril·ladors externs automàtics (DEAs) al municipi, un a Cal Blau, i l’altre a Cal Ramons, dos dels barris que no en disposaven, amb l’objectiu de ser un municipi cardioprotegit.

Aina Alarcon, regidora de Salut, explica que l’únic barri que no disposa de DEA és la Font dels Torracs, però la intenció de l’Ajuntament és poder-n’hi instal·lar durant aquest mandat. Aquests nous dispositius se sumen als 11 dispositius ja instal·lats al municipi, situats a l’Ajuntament, a la Biblioteca, al camp de futbol municipal, al pavelló poliesportiu, a l’Escola Gironella, a l’Escola Sant Marc Bassacs, a l’Espai Sant Tomàs, a Viladomiu Nou, a Viladomiu Vell, i un de mòbil al vehicle dels agents locals. La regidora es mostra satisfeta amb la cobertura en cardioportecció que s’està aconseguint a Gironella, i destaca que una aturada cardiorespiratòria requereix una intervenció ràpida, i amb aquests equips a l’abast, es poden salvar vides.  

L’ubicació exacta dels DEA es pot consultar a través de l’APP de Gironella, disponible per iOS i Android a l’apartat de salut, lloc en el que també es poden consultar les farmàcies de guàrdia, entre altres.

Què és un DEA?

Els DEA són equips tècnics que serveixen per tractar parades cardiorespiratories. El dispositiu identifica les arrítmies i administra una descàrrega elèctrica amb la finalitat de restablir el ritme viable amb nivells alts de seguretat.

En cas d’una aturada respiratòria:

  1. Avisar al Servei d'Emergències Mèdiques (112) i informar de la situació.
  2. Si no estem sols, demanar que algú truqui a la Policia Municipal (092) i demani que portin un DEA si no n’hi ha cap a l’espai.
  3. Seguir les instruccions del 112, intentant que la persona afectada rebi maniobres de Reanimació Cardiopulmonar (RCP) adequades.

 

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a