1.100 infants i 250 joves escoles de la Catalunya Central celebren la 3a Trobada de Branques

1.100 infants i 250 joves escoles de la Catalunya Central celebren la 3a Trobada de Branques

Els escoltes, d’entre 6 i 19 anys, es van dividir entre Moià, Solsona, Sant Martí de Tous, Castellfollit del Boix, Òdena i Gironella

1.100 infants van celebrar la tercera Trobada de Branques de Minyons Escoltes i Guies de la Demarcació de la Catalunya Central durant el passat cap de setmana 9 i 10 d’abril, en què Gironella va acollir els grups més grans dels agrupaments.

Els escoltes van treballar els drets humans al llarg de tot el cap de setmana en grups de branques o unitats i en diversos punts de les comarques centrals. Tot plegat organitzat per més de 250 joves voluntaris d’entre 20 i 30 anys que formen part d’un dels 18 agrupaments que hi ha a la Demarcació de la Catalunya Central i que dediquen el seu temps lliure a l’educació en el lleure i a la pedagogia escolta.

Els Truc, que són els més grans dels agrupaments i que tenen entre 18 i 19 anys, van venir a Gironella on van treballar el dret a l’asil, ja que el tema dels refugiats és molt punyent actualment i els seus animadors van creure que era important reflexionar, aprendre'n coses i pensar maneres de com poden ajudar.

Per aquest motiu van preparar tallers en què durant tota la tarda de dissabte els joves van poder escollir entre plataforma Aturem els CIE's, sindicato de manteros, taller de teatre de l'oprimit, xerrada d'un fotògraf i membre d’una cooperativa implicat en el tema de refugiats i antics caps que van fer de voluntaris amb refugiats. Aquí, els joves van poder treballar el tema de forma autònoma en grups i després van posar-ho en comú.

La feina realitzada pels Truc a Gironella es va visualitzar a la plaça de la Vila amb 100 joves i 22 nois i noies animadors

La importància d’aquesta trobada rau en el fet que tots els infants es van adonar de la gran dimensió que té el moviment treballant un tema en conjunt. La comissària de la Demarcació de la Catalunya Central, Laura Ferrer, va expressar-ho dient que entre tots i totes, treballen per una bona causa, intentant que tingui visibilitat, de manera que vegin que les seves accions arriben més lluny del seu dia a dia i que tenen capacitat per canviar el món.

Com a novetat, la trobada, tot i que es realitza en punts diversos de la Catalunya Central i per grups d’unitats, va tenir un eix vertebrador de la trobada comú que va ser el dels drets humans.

A diferència de la Trobada de la Cançó, que pretén ajuntar en un mateix espai totes les persones que formen la Demarcació, la Trobada de Branques es basa en reunir infants i joves de les mateixes branques, perquè es coneguin, vegin altres realitats, i comparteixin experiències.

El comissari de la Demarcació de la Catalunya Central, Mario Heredero, va dir que creu que d’aquesta manera s’estableixen vincles de cara al futur, que reforcen el sentiment de Demarcació.

 

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a