Gironella posa punt i final a 8 dies de Festa Major

0823 festa major gironella

Les havaneres amb el grup Port Bo van tancar els actes de Sant Roc

Gironella posa el punt i final a 8 dies de Festa Major que han omplert els carrers i places de la vila amb activitats per a tots els públics. El concert a la plaça de l’Estació amb Buhos va ser el plat fort de la festa i el més concorregut.

El tret de sortida de Sant Roc va ser dimarts al vespre amb la inauguració de l’exposició de cotxes nans utilitaris de postguerra a Cal Metre, que es pot visitar fins a finals de setembre, i la presentació del Lleó de Gironella, la nova imatge festiva i popular del municipi, “que s’ha rebut amb una gran acceptació per part de la ciutadania” explica Lluís Vall, regidor de Festes. Dimecres, Sant Roc, van tenir lloc els actes més institucionals: el seguici de Sant Roc, l’ofici major i la ballada del Lleó, l’almorratxa i els gegants a la plaça de la Vila.

Dijous van començar els concerts a la plaça de l’Estació, amb 31FAM i la festa Flaix, i divendres va arribar el concert de Buhos, que va omplir la plaça de gom a gom, amb un dels concerts més multitudinaris dels últims anys, i les actuacions de Mon DJ i DJ Capde. Dissabte, la gran protagonista de la plaça va ser l’Orquestra Maribel, que va fer ballar a totes les generacions que hi havia entre el públic, i a DJ Trapella i l’Ernest Codina van tancar la nit. Diumenge i dilluns la plaça va ser l’escenari dels concerts i balls de gala amb l’Orquestra Selvatana i l’Orquestra Maribel.

Els infants van poder gaudir de fins a 9 actes exclusius per a ells, com ara la festa de confeti, la sumba en català, la gimcana, els inflables a la piscina o els espectacles d’animació familiars programats.

La cultura popular també es va fer lloc a la programació, i la plaça de la Vila es va omplir de gom a gom amb la ballada de l’Almorratxa, les sardanes i el Festival de Dansa Folklòrica dissabte al vespre, i els jardins de la Torre de l’Amo van acollir l’acte de comiat i proclamació del Pubillatge Gironellenc, en el que l’Arlet, l’Àngel, la Laura i l’Eudal es van treure les faixes i les bandes i van pasar el relleu a la Jana, el Guillem, la Núria i el Jan, pubilleta, hereuet, pubilla i hereu, que representaran Gironella arreu del territori.

L’Espai Vermusic, ubicat a la plaça de l’Església, s’ha consolidat oferint concerts de dimecres a dilluns, un espai destinat majoritàriament a tributs i grups de versions, que han fet que la plaça es quedés petita amb el concert d’”Estopaos” i d’”Encanto De Loco”, tributs a Estopa i El Canto del Loco respectivament.

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a