Gironella viurà 7 dies de Festa Major amb un programa d’actes farcit d’activitats per a tots els públics

0801 sant roc festa major gironella 

Arriba el mes d’agost i Gironella es prepara per viure les festes de Sant Roc.

Gironella ja té apunt tota la màquina que posa en marxa els dies de la seva festa major, i és que enguany seran 7 dies de festa que arriben amb novetats i tradició a la vegada. La regidoria de cultura ha treballat un programa d’actes variat perquè la gent es pugui fer la seva festa major a mida.

Enguany i com a gran novetat les festes de Sant Roc començaran el dia 15 d’agost a la nit, on es presentarà la nova imatge festiva i popular de Gironella a través d’un espectacle creat expressament i que tindrà lloc a la plaça de l’església. Ja de cara al dia 16 d’agost, diada del patró, Gironella es veurà immersa en la part més tradicional, amb l’inici del seguici a Sant Roc des de la Fundació Sant Roc fins arribar al capdamunt de l’església nova, per iniciar l’ofici major. En sortir d’ofici es viurà des de la plaça de la Vila la tradicional ballada de gegants i de l’Almorratxa, infantil i així com la d’adults. I com a novetat es ballaran els recuperats balls de cascavells de Gironella. Tot això acabarà amb un final de festa on el públic podrà sortir a ballar a la plaça amb l’Almorratxa popular i el galop.

La resta de dies i fins el  22 d’agost el programa d’actes contempla activitats per a xics i grans, on els més petits podran gaudir d’espectacles amb en Jaume Barri, el taller de malabars de Moi Jordana, així com la recuperació de jocs de plaça i cucanya, el joc de les cadires i una gimcana familiar on s’hauran de trobar les pinyes perdudes de Gironella. Pel què fa al públic sènior les dues millors orquestres del país visitaran la vila, aquestes són la Selvatana i la Montgrins que oferiran concert de tarda i ball de nit. També es podran gaudir del ball de plaça amb el Raimon Music, així com el festival de dansa folklòrica amb l’esbart Nou Sant Jordi de Gironella i l’esbart Manresà i la tradicional cantada d’ havaneres i rom cremat que tancarà els set dies de festa.

Finalment per al públic més jove els grups de renom com 31 FAM, Buhos i l’Orquestra Maribel oferiran nits de festa a la plaça de l’estació, acompanyats de Dj’s com Mon DJ, DJ Capde, DJ Trapella, Ernest Codina i els DJ’s de Flaix FM, Sergi Domene i Miquel Gonzalez.

Lluís Vall, regidor de cultura destaca “ Tenim una de les festes majors més consolidades de la comarca, hem d’estar a l’alça a de les expectatives i crec que any rere any estem oferint un programa potent i variat, però sense perdre i aquest any encara més potenciant la cultura popular, allò que ens fa únic i ens agermana com a poble.” Per altra banda el consitòri anima a viure i a gaudir unes festes amb responsabilitat, per això s’instalarà un punt lila fixe les tres nits amb més afluència a la plaça de l’estació, així com punts liles intinerants a la plaça de la Vila i a la piscina municipal en el marc dels actes que s’hi organitzen. Finalment Vall i el consistori conviden a tothom a participar multitudinàriament dels actes de Sant Roc 2023.

Descarrega’t el programa d’actes sencer aquí

Comprar entrades concerts i balls amb l'Orquestra Selvatana i la Montgrins.

cartell sant roc 2023 gironella festa major

 

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a