Comencen les obres de descoberta de les escales de la Torre i Castell de Gironella

1205escales torre castell

Les escales es van descobrir a la darrera actuació a la Torre

 

Aquesta setmana han començat les obres d’excavació de les escales descobertes a la Torre i Castell de Gironella  durant les obres de restauració realitzades a principis d’any en les que es van consolidar els paraments verticals, reparar les fissures i millorar l’accessibilitat i la il·luminació.

Lluís Vall, regidor de Patrimoni, explica una de les parets interior de la torre presentava una construcció diferenciada de la resta, que semblava tapiar una antiga obertura, i coincidint amb les obres de restauració, es va decidir extreure-la i s’hi van descobrir una antiga obertura coronada en arc de maó ceràmic que dona pas a un passadís en forma d’escales de pedra. “Un cop descobertes les escales ens vam activar i vam sol·licitar una subvenció a l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural (OSIC) per tal de poder continuar amb l’excavació”, afegeix Vall.

Amb aquesta actuació s’excavarà la superfície del jardí d’accés a les dependències municipals per tal de poder obtenir més informació de les escales, documentar-ho, protegir el jaciment i museïtzar-ho per poder integrar les restes arqueològiques als circuits de visita del nucli històric.

L’actuació té un cost de 42.454,62€ i 17.572,00€ subvencionats per l’oficina de Suport a la Iniciativa Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a