Gironella aprova la creació del carrer 1 d’octubre

1001 ple

ERC retira la moció envers la fiscalitat progressiva 

El ple ordinari de l’Ajuntament de Gironella va aprovar l’ordenança reguladora de les bases dels ajuts per a la retirada de residus d’amiant a Gironella, es va posposar l’aprovació de l’ordenança reguladora de les bases dels ajuts per a la realització d’activitats esportives d’infants i adolescents, i el Grup Municipal d’ERC va retirar la moció envers la fiscalitat progressiva.

L’equip de govern va presentar les bases dels ajuts per a la retirada d’amiant als propietaris i comunitats de veïns de Gironella, que es van aprovar per unanimitat. David Font, alcalde de Gironella, va explicar que les subvencions cobreixen fins a un màxim del 70% del cost de la retirada, amb un topall de 800€ per subvenció. Font, arran de les queixes d’ERC, que considera les ajudes insuficients, va destacar que les bases s’han elaborat partint de les ajudes de la Generalitat de Catalunya, augmentant les ajudes fins a un 33%.

Un altre punt de l’ordre del dia va ser l’aprovació de l’ordenança reguladora de les bases dels ajuts per a la realització d’activitats esportives d’infants i adolescents, destinades a gironellencs per activitats que es realitzen a la Vila. Tal i com va explicar Font, les bases han estat elaborades per les tècniques de l’ajuntament, i els criteris marcats pretenen afavorir al màxim nombre de persones possibles. Font, arran de les demandes d’ERC va explicar que ja existeixen unes ajudes més restrictives que cobreixen fins el 100% de les activitats, i que per això, aquestes subvencions eren més generalistes. Tot i això, l’equip de govern va decidir posposar l’aprovació per revisar alguns dels criteris.

L’últim punt de l’ordre del dia va ser la moció envers la fiscalitat progressiva presentada per ERC, orientada a corregir les desigualtats entre els ciutadans, i adaptar algunes de les ordenances fiscals a criteris socials i de sostenibilitat energètica. Font va contestar a les acusacions d’ERC de que l’equip de govern no treballava en aquesta direcció, destacant que Gironella va ser un dels primers ajuntaments en fomentar la sostenibilitat, amb bonificacions a famílies nombroses i monoparentals a la llar d’infants, o la reducció de l’impost de circulació per a cotxes elèctrics i híbrids, entre d’altres. Font, es va comprometre a aplicar més bonificacions al màxim d’ordenances possibles sempre que no es vegi afectat el dia a dia municipal, i va proposar aprovar la moció amb modificacions en aquesta línia, crear una comissió per analitzar i modificar les ordenances, així com mesurar-ne l’impacte al dia a dia municipal. ERC, però, va preferir retirar la moció, i treballar amb l’equip de govern per revisar les ordenances municipals.

David Font, també va notificar la renúncia al sou d’alcaldia i l’extinció de la relació laboral contractual amb l’Ajuntament de Gironella a efectes del 5 de setembre de 2018. I a l’activitat de control es va donar compte al decret d’alcaldia i al decret d’aprovació de la liquidació de l’exercici 2017, que segueix les bones dinàmiques dels últims 6 anys en el que es redueix l’endeutament de l’ajuntament i es manté el romanent de tresoreria positiu.

 

PLE EXTRAORDINARI

En motiu de l’aniversari de l’1 d’octubre es va celebrar un ple extraordinari en el que es va aprovar la denominació del carrer 1 d’octubre. La proposta va arribar després de gestionar-se amb l’Assemblea Nacional Catalana de Gironella, i el Comitè de Defensa de la República de Gironella. El futur carrer 1 d’octubre actualment no tenia cap nomenclatura, i uneix l’Avinguda Catalunya i el C/Farguell.

El ple també va donar llum verda a l’aprovació de la moció coordinada per l’Associació Catalana de Municipis i pactada a la major part dels ens locals en motiu de l’aniversari de l’1 d’octubre. La moció commemora una cita històrica d’exercici democràtic perquè els ciutadans poguessin decidir lliurement el seu futur, i aprova la reivindicació i agraïment a tots els que van fer possible l’1 d’octubre, exigeix la llibertat immediata i incondicionals dels presos i preses polítiques i el retorn dels exiliats i exiliades.

 

 

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a