Teresa Terricabres pren possessió com a nova regidora de l’Ajuntament de Gironella

Teresa Terricabres pren possessió com a nova regidora de l’Ajuntament de Gironella

Va ser un punt d’urgència incorporat al ple ordinari celebrat aquest dilluns, 6 de juny

El ple del mes de juny es va celebrar ahir amb una ordre del dia que va incorporar un punt d'urgència per la presa de possessió de Teresa Terricabres com a nova regidora del consistori. Així, Terricabres pren el relleu de Mònica Flores que el passat mes de març va deixar les seves responsabilitats a l'Ajuntament.

Tots els punts de l’ordre del dia es van aprovar per unanimitat i el ple es va desenvolupar sense precs ni preguntes, acabant a les 21:15h

En l'ordre del dia hi havia dos temes urbanístics de modificació del Pla General d'Ordenació Urbana que van ser aprovats per unanimitat. El primer d'ells, l’annexió d’unes consideracions que la Comissió territorial d'urbanisme va fer al Pla de millora de l'accessibilitat del nucli per la incorporació d'ascensors en edificacions ja existents. D’aquesta manera es facilitaran les obres a totes aquelles persones que tinguin la necessitat de realitzar aquestes actuacions per millorar l'accessibilitat als edificis plurifamiliars privats.

El segon punt aprovat també fa referència a un canvi general en els sistemes d'urbanització, passant del criteri de cooperació al de compensació. Aquesta modificació implica tres aspectes fonamentals:

  1. Que la urbanització de noves zones al municipi es farà quan hi hagi un acord majoritari pels propietaris privats dels terrenys, sense que l'Ajuntament pugui obligar als propietaris a fer aquestes urbanitzacions sense al seva conformitat.
  2. Que l'Ajuntament no hagi d'assumir d'entrada les despeses i la tresoreria d'aquestes obres, que podrien posar en situació complicada les finances municipals si els propietaris no paguessin al consistori la part corresponent.
  3. Evitar que aquestes obres, com a conseqüència d'aquests possibles impagaments, quedin inacabades.

Un altre dels aspectes que es van aprovar és la ratificació de la modificació d'estatuts de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà fruit de la incorporació de Comissions Obreres (CCOO) a l'entitat.

Per últim una moció de rebuig a l'actitud del govern espanyol amb els recursos en contra de la llei 24/2015 de mesures per fer front a les emergències de subministraments a la llar i a l'habitatge.

Podeu veure el ple d’ahir clicant aquí

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a