El 25 d’abril i el 16 d’agost seran els festius locals de l’any 2024 a Gironella

cromo ajuntament03

Les dates escollides són Sant Marc i Sant Roc

El Ple de l’Ajuntament de Gironella va aprovar els festius locals del municipi per l’any 2024 i la creació d’una agrupació per al manteniment en comú del lloc de Secretaria – Intervenció amb l’Ajuntament de Vilada. David Font, alcalde del municipi, va explicar que “seguint amb la dinàmica dels últims anys” els festius del municipi seran el 25 d’abril, Sant Marc, i el 16 d’agost Sant Roc, patró del municipi.

El segon punt de l’ordre del dia va ser l’aprovació de l’agrupació per al manteniment en comú del lloc de Secretaria – Intervenció amb l’Ajuntament de Vilada. En aquest punt, l’alcalde, va explicar que l’Ajuntament de Gironella té una plaça de secretaria-intervenció pròpia, i des de l’any 2014 es va autoritzar una acumulació de plaça per cobrir la vacant a Vilada, ja que “els municipis petits tenen més dificultats per cobrir aquestes places per falta de personal habilitat.” La creació d’aquesta agrupació permet establir els estatuts de funcionament, i manté el 80% de dedicació a Gironella i el 20% a Vilada.

ACTIVITAT DE CONTROL

En aquesta part de l’ordre del dia es va donar compte dels Decrets d’Alcaldia i dels acords de la Junta de Govern Local. Font va destacar l’aprovació de la licitació dels treballs de sanejament i consolidació de la façana est i sud de la torre i castell de Gironella, i l’adequació de la placeta de la presó.

PREGUNTES DE LA CIUTADANIA

Un cop finalitzada la sessió plenària, es van respondre a les 3 preguntes presentades per la ciutadania.

La primera pregunta va ser sobre el pagament del punt de càrrega de vehicles elèctrics. David Font va explicar que des de l’Ajuntament es creu en la mobilitat sostenible i s’implementen polítiques que faciliten la transició energètica, i que s’ha establert una franja de 30 minuts gratuïts i la resta de pagament a un preu competitiu.

La segona pregunta va ser sobre la circulació al carrer Farguell. Gerard Iglesias, regidor d’Espai públic i seguretat, va explicar que el Pla de Mobiltat contempla reordenar aquest carrer per garantir una mobilitat més segura, i que actualment s’estan estudiant varies propostes d’arquitectura per decidir quin projecte és el més adient.

L’última pregunta va ser referent a la línia groga del passatge Cinema Victòria, i Iglesias es va disculpar en la demora de l’actuació, i va explicar que està previst que se solucioni a finals de setembre, principis d’octubre.

El vídeo de ple es pot veure a traves del canal de Youtube de l’Ajuntament. Veure el vídeo

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a