L’Ajuntament de Gironella aprova les taxes de les llars d’infants municipals pel curs 2023-2024

generic facana ajuntament 

Al finalitzar la sessió es van respondre les preguntes de la ciutadania

El Ple de l’Ajuntament de Gironella va aprovar la modificació de l’ordenança reguladora de les taxes de les llars d’infants municipals per adaptar-la a la gratuïtat d’Infantil 2, subvencionada per la Generalitat de Catalunya. Lurdes Roset, regidora d’Educació, va explicar que el govern de la Generalitat cobreix el preu de 5 hores lectives, de 9.00h a 12.00h i de 15.00h a 19.00h, però no assumeix el servei de permanència al matí, migdia ni tarda, el menjador, ni el mes de juliol,  que a partir del curs que ve, hauran d’assumir les famílies de l’alumnat d’Infantil 2 que ho utilitzi.

El servei de menjador tindrà un cost de 5,60€ el tiquet, i els serveis de permanència al centre, de 8 a 9 del matí, de 12 a 1 del migdia, i de 5 a 6 de la tarda, de 12€ mensuals cada un, mentre que la quota mensual d’escolaritat per tots els alumnes dels centres (I0, I1 i I2) serà de 128,00€ mensuals. “Aquestes modificacions de la taxa s’han pactat amb l’Associació de Famílies del centre,” va explicar David Font, alcalde i regidor d’Hisenda, que va destacar que no s’ha repercutit l’increment de l’IPC, però que s’han actualitzat per tenir uns preus equilibrats i garantir la qualitat del servei.

Un altre punt de l’ordre del dia va ser la modificació de la dedicació del segon tintent d’alcalde a partir del setembre. Actualment tenia una dedicació del 60%, però per poder se compatible amb el Consell Comarcal, on tindrà un 50%, s’ajusta la dedicació de l’Ajuntament també al 50%, ja que a l’administració pública no es pot tenir una dedicació superior al 100%.

L’últim punt de la part resolutiva va ser l’aprovació de l’estudi de mobilitat urbana sostenible. Aquest estudi es va redacar l’any 2015 per la Diputació de Barcelona, i tot i que ja fa anys que està vigent i s’han aplicat accions, se’n va fer l’aprovació formal. “Una de les actuacions que contempla l’estudi està finançada amb fons europeus, i requereixen l’aprovació formal de l’estudi” va explicar Font. El document recull les actuacions a seguir en temes de mobilitat al municipi, com ara la creació de zones a 30km/h al voltant de les escoles, els passos elevats o la reordenació de càrrega i descàrrega, entre altres.

ACTIVITAT DE CONTROL 

En aquesta part de l’ordre del dia es va donar compte dels Decrets d’Alcaldia i dels acords de la Junta de Govern Local. Font va explicar que s’ha aprovat la resolució provisional de la convocatòria de d’ajuts de material escolar, amb 72 alumes beneficiaris i un import de gairebé 6.300€, s’ha convocat un concurs oposició per cobrir una plaça de treballadora familiar per jubilació anticipada, s’han aprovat els projectes d’obres de l’edifici de la piscina, i de restauració de les façanes sud i este de la muralla i la torre del rellotge, i la reurbanització de la baixada del castell, s’ha aprovat un conveni amb l’Agencia de Desenvolupament del Berguedà per participar a la campanya comercial comarcal que tindrà lloc a Gironella en marc de les gangues a la fresca, i un conveni amb l’Agencia d’Habitatge de Catalunya per garantir l’obertura de l’oficina energètica de rehabilitació i d’habitatge.

Pel que fa a les licitacions, s’ha aprovat la redacció del projecte de pacificació i adequació dels entorns de l’institut, per garantir la millora de la mobilitat a la zona, i les obres de l’edifici de la piscina, que està previst que comencin a la tardor del 2023.

PREGUNTES DE LA CIUTADANIA

Un cop finalitzada la sessió plenària, es van respondre a les 3 preguntes presentades per la ciutadania.

La primera pregunta era sobre el canvi a direcció única al Carrer Farguell. Gerard Iglesias, regidor d’Espai públic i seguretat, va explicar que el Pla de Mobiltat contempla reordenar certes zones del municipi, com ara el carrer Farguell, i que està previst encarregar la redacció del projecte a finals d’estiu per implantar-hi un únic sentit de circulació.

La segona pregunta va ser referent a la línia groga del passatge Cinema Victòria, i Iglesias va explicar que amb les actuacions de millora a la via pública els equips van pintar una línia més llarga del que estava prevista, i en les properes setmanes es resoldrà.

Aquest torn es va tancar amb una pregunta sobre l’augment de la construcció de barraques als horts a la zona de la riera d’Olvan i al tram del riu Llobregat a l’alçada del polígon industrial i la depuradora, i la seva legalitat. David Font va explicar que a dia d’avui el consistori no disposa d’una ordenança reguladora, però que la voluntat de l’equip és establir-ne una en els propers 6 mesos. Font va recordar que la normativa municipal no permet noves edificacions en aquestes zones, però si usos de caràcter forestal i agrícola.

 

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a