L’Ajuntament de Gironella celebra 15 anys de cursos de català a persones nouvingudes

0921 generica gironella pont vell

Forma part del programa d’acollida municipal, on la llengua n’és un element clau

L’Ajuntament de Gironella comença el mes d’octubre els cursos gratuïts de català per a persones nouvingudes empadronades al municipi perquè puguin iniciar-se en l’aprenentatge de la llengua. 

L’Ajuntament fa 15 anys que ofereix aquests cursos dins el procés d’acollida al municipi, explica Teresa Terricabres, regidora de Drets socials i Ciutadania, que destaca que no només es treballa la llengua, sinó que mitjançant l’aprenentatge del català s’hi vincula la cultura catalana. Terricabres destaca que aquests cursos, tot i ser d’un nivell bàsic, permeten apropar el català a persones nouvingudes i fomentar-ne l’ús. 

Els cursos, que començaran a l’octubre, s’allargaran tot el curs escolar, i les persones assistents rebran un certificat d’assistència de més de 70 hores. Una de les novetats d’aquest curs és que s’han ampliat les hores, quasi duplicant-les respecte l’any passat, per poder garantir un millor aprenentatge de l’alumnat. Els cursos s’imparteixen a Sant Tomàs, i a Cal Bassacs, 2 dies a la setmana, i s’ofereixen 4 grups diferents en funció del nivell. Terricabres valora positivament bona acollida dels cursos i la gran participació, que supera els 70 alumnes de mitjana

 

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a