L'Ajuntament de Gironella firma un conveni amb UManresa per impulsar la formació universitària i superior a la comarca

 0421 conveni umanresa gironella

Aquest és el primer conveni d’aquestes característiques que UManresa – FUB signa amb un ajuntament del Berguedà

L’Ajuntament de Gironella i UManresa – Fundació Universitària del Bages s’han compromès a impulsar de forma conjunta el desenvolupament de programes de formació superior i universitària al Berguedà. L’alcalde d’aquest municipi, David Font Simon, i el director general de la Fundació Universitària del Bages, Valentí Martínez Espinosa, han signat avui el conveni que posa sobre paper aquest compromís. Un compromís que parteix de la voluntat de l’Ajuntament de Gironella d’aproximar el coneixement universitari tant al municipi com al conjunt de la comarca per augmentar el nombre de persones formades i que, al mateix temps, contribueixi a complementar l’oferta formativa superior de la Universitat manresana.

De manera genèrica, l’acord preveu que la institució universitària i l’Ajuntament de Gironella organitzin programes formatius, de caràcter superior i universitari en aquest municipi. Això inclou també cursos, seminaris, reunions i jornades que es poden organitzar tant de manera estable com periòdica o circumstancial. El conveni contempla també el treball conjunt per aprofundir en els àmbits de la formació superior i universitària, en la formació contínua i en el de la recerca. Finalment, l’acord estableix que ambdues institucions col·laboraran en l’àmbit de la docència, organitzant activitats adreçades tant al professorat com a estudiantat.

David Font, alcalde de Gironella, ha afirmat "Avui posem la llavor perquè els estudis superiors i universitaris arribin al Berguedà, per retenir i captar estudiants. És una oportunitat històrica per Gironella i tota la comarca, que confiem donarà fruits en els propers mesos i anys." L'alcalde ha explicat que des de l'Ajuntament s'està començat a treballar per també projectar els espais necessaris per donar resposta a aquesta necessitat i oportunitat per Gironella i el Berguedà

 

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a