Última hora Covid-19

Procicat 

Activació Pla Procicat

ÚLTIMA HORA

Seguint les mesures i recomanacions anunciades pel Govern de la Generalitat de Catalunya, atenent indicacions del departamrnt de Salut, per combatre l’expansió de la Covid – 19 (Coronavirus), l’Ajuntament de Gironella adopta les següents mesures:

ESPAIS I EQUIPAMENTS MUNICIPALS

Informació sobre l'estat dels equipaments municipals:

 • Pavelló esportiu municipal. Tancat.
 • Pista de pàdel. Oberta a partir de dilluns 25 de maig. Reserves a través d'aquest enllaç.
 • Camp d’esports municipal. Tancat.
 • Casal “La Llar”. Tancat.
 • Espai Sant Tomàs. Tancat.
 • Local El Blat. Tancat.
 • Biblioteca municipal. Serveis mínims a partir del 21 de maig. S'ofereix servei de préstec per comanda a b.gironella@diba.cat o trucant al 93 822 80 13. Els retorns es faran a través de la bústia d'entrada. Horari: dilluns, dimecres, dijous i divendres de 17.00h a 20.00h, i dijous de 10.00h a 13.00h
 • Cementiri. Obert amb mesures de seguretat.
 • Oficines muncipals. Del 25 al 29 de maig, obertes amb cita prèvia trucant al 93 825 00 33. A partir de l'1 de juny obertes al públic de dilluns a divendres de 8.15h a 14.15h.
 • Oficina d'atenció al porta a porta. Del 21 al 29 de juny, horari intensiu (consultar). A partir de l'1 de juny, obertes dimarts de 9.30h a 13.00h.

PLA DE REACTIVACIÓ ECONÒMICA.

Dilluns 18 de maig s'obre la convocatòria de subvencions directes per empreses, professionals i autònoms de Gironella afectats per la cris de la COVID-19.

Per demanar la subvenció cal presentar una instància genèrica a través de la seu electrònica, adjuntant el formulari de sol·licitud degudament complimentat i tota la documentació necessària.

Bases de la convocatòria

Formulari de sol·licitud. Obrir amb Adobe Reader. Cal descarregar el formulari i omplir-lo amb un lector de formularis (Adobe Reader, Foxit...)

AMPLIACIÓ DE TERRASSES DE BARS I RESTAURANTS

Amb l’entrada a la Fase 1 del pla de desconfinament els bars i restaurant poden obrir les terrasses amb una ocupació màxima del 50% i una distància mínima de 2 metres entre taules. Davant aquestes limitacions, l’Ajuntament de Gironella permetrà ampliar l’espai de terrasses a la via pública, garantint mesures de seguretat pels clients, i aplicarà la gratuïtat a la taxa d’ocupació de la via pública per aquest col·lectiu durant tot l’exercici 2020.

Més informació en aquest enllaç.

FASE 1

La Fase 1 del desconfinament suavitza les mesures aplicades a l’inici del confinament però la mobilitat i les activitats segueixen limitades. Cal seguir aplicant les mesures de prevenció recomanades, com ara l’ús de mascaretes, el manteniment de la distància social i el rentat freqüent de mans. A continuació expliquem què es pot fer en aquesta fase:

Trobades i desplaçaments

 • Fer trobades de fins a 10 persones que no conviuen al mateix domicili, tant a l’aire lliure com a casa. S’ha de mantenir la distància de seguretat, i en cas que no sigui possible, s’han de reforçar altres mesures de prevenció, com rentar-se les mans sovint.
 • Desplaçar-se dins la mateixa regió sanitària, en el nostre cas, Catalunya Central.

Establiments i restauració

 • Anar a les terrasses dels establiments de restauració, que han de reduir a la meitat l’aforament habitual.
 • Anar a comprar o gaudir de serveis en establiments que no superen els 400m2 i fins ara estaven tancats. No cal cita prèvia.
 • Amb cita prèvia, es poden utilitzar els serveis concessionaris d’automoció, els d’inspecció tècnica de vehicles (ITV) i els centres de jardineria.
 • Anar a comprar a mercats ambulants a l’aire lliure a la via pública, amb una quarta part de les parades habituals i amb un 30% de l’aforament.
 • Allotjar-se en hotels i establiments turístics, sense fer ús de les zones comunes.

Cultura, lleure i esport

 • Assistir a espectacles culturals d’un màxim de 30 persones en espais tancats, i d’un màxim de 200 persones a l’aire lliure.
 • Visitar museus amb restriccions del 30% de l’aforament.
 • Anar a biblioteques per al servei de préstec i devolució de llibres.
 • Fer esport a centres d’alt rendiment, instal·lacions esportives a l’aire lliure i contres esportius. S’ha de demanar cita prèvia i seguir les mesures establertes.
 • Participar en activitats turístiques per la natura en grups d’un màxim de 10 persones i mitjançant cita prèvia.

Culte i dol

 • Anar a llocs de culte, sempre que no se superi un terç de l’aforament. Celebrar vetlles i enterraments, tant públics com privats de fins a 10 persones si es realitzen en espais tancats, i de fins a 15 persones si són a l’aire lliure.
 • El seguici per a l’enterrament o comiat per a la cremació de la persona difunta es restringeix a un màxim de 15 persones, a banda de la persona que l’oficia.
 • En els propers dies, s’anirà informant de com progressivament els diferents serveis municipals van recuperant la normalitat.

En els propers dies, s’anirà informant de com progressivament els diferents serveis municipals van recuperant la normalitat.

Protecció Civil ha elaborat un document on es resolen les preguntes freqüents sobre què podem i què no podem fer.

CENTRE D'ATENCIÓ PRIMÀRIA

Horari habitual. Dilluns, dimecres i divendres de 8.00h a 20.00h. Dijous i dimarts de 8.00h a 15.00h.

Recomanem trucar 93 825 03 21 o contactar a través de l'econsulta a través de la meva salut abans de desplaçar-se al CAP.

LLARS D'INFANTS

La Llar d'Infants Estel Bassacs i la Llar d'Infants Estel Gironella romanran tancades a partir de divendres 13, així com la resta de centres educatius del municipi, tal i com ha anunciat el Govern de la Generalitat.

La preinscripció a les llars d'infants es farà del 18 al 22 de maig. Més informació en aquest enllaç.

RECOLLIDA PORTA A PORTA

Recomanacions sobre la recollida i gestió de residus.

Mesures de seguretat recollida porta a porta

Habitatges amb pacients positius o en quarentena

COMUNICATS

Comunicat 12/03/2019. 9.33h

Comunicat 12/03/2019. 16.00h

Comunicat 13/03/2019. 12.30h

Què podem fer i què no? Protecció civil

BAN. 15/03/2019

Certificat autoresponsable de desplaçament en marc de l'estat d'alarma per la crisi sanitaria per la Covid-19

Posem a la diposició de la ciutadania un document amb l'explicació de totes les mesures adoptades que es pot descarregar a continuació. Mesures econòmiques de suport a les famílies i negocis per reduir l'impacte de la Covid-19

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Segueix-nos a