Gironella se suma al rebuig a l’agressió homòfoba a Berga

lgtbi

El consistori condemna enèrgicament els fets i se solidaritza amb les víctimes

Davant l’agressió homòfoba registrada aquest cap de setmana a Berga, l’Ajuntament de Gironella manifesta públicament la més enèrgica condemna als fets i la solidaritat amb les víctimes. L’Ajuntament se suma així al rebuig fet públic pel Consell Comarcal del Berguedà i anuncia també l’assistència de l’alcalde i altres regidors a la convocatòria d’avui dilluns 13 de març a les 7 de la tarda a la plaça de Sant Pere de Berga, per fer sentir les nostres veus contra l’homofòbia i la violència.

L’Ajuntament de Gironella ha treballat conjuntament amb el Consell Comarcal del Berguedà, des de fa 3 anys, incorporant actuacions de prevenció de les conductes lgtbfòbiques en el marc del Pla d’Igualtat comarcal, amb l’objectiu promoure i protegir els drets de les persones lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals i intersexuals (LGTBI), un col·lectiu vulnerable encara víctimes de persecució, discriminació, assetjament i abús o maltractament, tal com hem pogut constatar, malauradament aquest cap de setmana.

Com posa en relleu el manifest del Consell Comarcal del Berguedà, estimar no és delicte, la homofòbia, sí. No podem tolerar cap més agressió ni cap acte homofòbic i això vol dir que hem de continuar treballant des de les institucions, des de les pròpies associacions i tota la ciutadania, per eradicar conductes violentes i pràctiques discriminatòries siguin per orientació sexual o identitat de gènere.

Queda molt camí per recórrer per tal que l’espai públic sigui un espai de llibertat i de diversitat que pugui ser viscut plenament per tots els ciutadans i totes les ciutadanes.

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a