Millores per a la mobilitat als carrers de Gironella

Millores per a la mobilitat als carrers de Gironella

Es destinen prop de 54.000 euros, dels previstos al pressupost municipal per asfaltatge i manteniment, i en resten per una segona actuació de cara a l’estiu

L’Ajuntament de Gironella ha començat aquesta setmana els treballs de millora, asfaltatge i manteniment de paviments i marques vials de diferents carrers del municipi. Les diferents actuacions, que s’han avançat per poder tenir llesta la zona d’accés al voltant de la nova Biblioteca que s’inaugurarà el proper dissabte 21 de març, dins dels actes de la Fira de Sant Josep, han estat adjudicades a l’empresa Pasquina SA. També en aquesta línia s’han ampliat les voreres del Pont de Les Eres per fer-les accessibles, conscients que a la zona hi ha serveis prioritaris que no permetien accedir als vilatans amb condicions. Aquesta última actuació l’està portant a terme la brigada municipal a través del personal contractat en plans d’ocupació.

Els diversos treballs com la renovació de l’asfalt, el nou pintat dels diversos passos de vianants, les línies d’aparcament i d’altres senyals viàries horitzontals, com les zones de càrrega i descàrrega, sumen prop de 54.000 euros. Unes tasques que segueixen la voluntat de l’equip de govern de fer més accessibles totes les zones del municipi a les persones amb mobilitat reduïda.

Per això, un dels elements més destacats d’aquestes actuacions, que s’acabaran aquest dimecres 11 de març, ha estat la reconversió d’un reductor de velocitat situat a l’Avinguda Catalunya que s’anomena esquena d’ase cap a un pas de vianants elevat amb un ressaltat en el paviment. Situat a la cruïlla de l’eix principal de la vila amb la carretera de Casserres, aquest nou equipament facilita la mobilitat als vianants que hi passin, ja que es tracta d’un pas segur, i combina la necessitat d’un element reductor de velocitat amb la fluïdesa dels vehicles a la transitada avinguda.

La millora de l’asfalt al pas de la Muralla, la carretera de Cal Bassacs o al Pont de les Eres, en què s’ha modificat l’amplada de les voreres destinades als vianants i s’hi preveu posar juntes de dilatació per evitar que les esquerdes amb el pas del temps, així com la construcció d’un pas de vianants elevat a l’alçada de l’Avinguda Catalunya 36 han estat algunes de les obres que s’inclouen en la partida anual d’asfaltatge i manteniment de carrers de Gironella

David Font, alcalde de Gironella, ha explicat que és la quarta inversió consecutiva dins d’aquest àmbit en l’actual legislatura i que la tasca de manteniment periòdica facilita que els carrers estiguin en bon estat. A més, Font ha detallat que encara queden diners, previstos al pressupost anual, de cara a una segona actuació aquest estiu.

Des de l’Ajuntament de Gironella es lamenten les molèsties i afectacions de trànsit que hagin pogut ocasionar aquests treballs als vilatans i vilatanes.

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Segueix-nos a