SORTEIG INSTAGRAM
Publica el teu plat de blat de moro a Instagram amb el hastag #purissimagironalla20 i entra al sorteig d'un lot de productes de l'escairador i una visita a les seves instal·lacions.
Es pot participar fins el dia 20 de desembre.
COCCIÓ DEL BLAT DE MORO ESCAIRAT
INGREDIENTS
- 300g de blat de moro escairat cru
- Romaní (opcional)
- All (opcional)
- Flor de sal
- Pebre negre
- Oli d'oliva
- Aigua
INDICACIONS
Deixar en remull el blat de moro escairat durant 24 hores. Passades les 24h, rentar-lo i escorre'l.
Posar-lo en una olla amb aigua abundant. Cal posar el blat de moro juntament amb l'aigua, i portar-ho tot a ebullició. Un cop bulli, s'hi pot afegir la sal i uns grans d'alls per aromatitzar. Tardarà unes 2hores i mitja a estar cuit.
Un cop cuit, escorre el blat de moro i amanir-lo al bus (un pols de flor de sal, pebre, oli d'oliva aromatitzat amb romaní....).
ESCUDELLA DE BLAT DE MORO ESCAIRAT
INGREDIENTS Per a 4 persones
- 300g de blat de moro escairat cru
- Un os de pernil salat
- Morro, orella i cua de porc
- Gallina, vedella (opcional)
- Verdures pel brou (carbassa, pastanaga, nap, ceba, porro...)
- Sal
INDICACIONS
Posar el blat de moro escairat a remullar durant mínim 24 hores.
Passades les 24h, rentar-lo i posar-lo en una olla amb 3 litres aproximadament d'aigua, juntament amb el porc, la gallina i l'os de vedella.
Quan faci unes dues hores que bull, afegir les verdures i rectificar de sal. Deixa bullir mitja hora més comprovant el punt de cocció.
Un cop cuit, separar la carn i les verdures, retirar els ossos, tallar-ho a daus i emplaar juntament amb el blat de moro.
PIZZETA DE SÈMOLA DE BLAT DE MORO
INGREDIENTS
- 200g de sèmola de blat de moro escairat
- 500ml de brou o aigua
- Sal
- Mantega
- Oli d'herbes amb molt julivert o una cullerada de pesto
INDICACIONS
Posem el brou o l'aigua al foc i quancomenci a bullir hi afegim la sèmola de blat de omro escairat i la sal.
Coem a foc lent durant uns 10 minuts, sense deixar de remenar i afegim la mantega.
Posem uns aros metàl·lics en una safata protegida amb paper de form i hi aboquem la massa perquè ens quedi una forma arrodonida.
Ho introduïm al forn durant uns deu minuts perquè quedi la massa seca. Cobrim amb sofregit de ceba i tomàquet, bolets saltats, pernil dolç i formatge cremós ratllat (o els toppings que més ens agradin).
Donem un cop de forn d'uns 5-10 minuts.
BOLETS SALTATS AMB CREMA DE BLAT DE MORO
INGREDIENTS
- 500g de barreja de bolets
- Oli d'alli i julivert
- Sal
- Crema de blat de moro
INDICACIONS
En una paella, saltem els bolets ben nets amb un raig d'oli.
A mitja cocció, hi posem un bon raig d'oli d'all i julivert i un pessic de sal.
Sacsegem i quan veiem que han perdut l'aigua ja estan cuits.
Els servim amb la crema de blat de moro escairat i una mica de pernil.
CREMA DE BLAT DE MORO I POMA
INGREDIENTS- 500g de brou de verdura
- 250g de poma vermella
- 100g de blat de moro cuit
- 50g de ceba
- 20g de mantega
- Sal
INDICACIONS
Pelar la ceba i la poma i tallar-ho a brunoise.
Afegir la mantega a una paella i sofregir la ceba a foc suau. Quan estigui feta, afegir la poma, el blat de moro cuit i el brou de verdures. Deixar coure fins que la poma estigui tendra.
Triturar, colar i refredar.
Acabar amb un polsim de curri, pernil, sèsam i pebre vermell.
SALTAT DE BLAT DE MORO ESCAIRAT
INGREDIENTS
- 200g de blat de moro escairat bullit
- 200g de verdures escaldades: pastanaga, carbassó, mongeta tendra i bròcoli.
- 50g de sofregit de ceba
- Oli d'all i julivert
- Sal
INDICACIONS
En una paella, posar tots els ingreditent amb un raig d¡oli d'all i julivert. Donar un cop fort de foc i afegir-hi sal.
COCA DE BLAT DE MORO
INGREDIENTS
- 250g de farina de blat de moro
- 6 ous
- 200g de mantega
- 200g de sucre
- 10g de llevat
- 1 raig generós d'anís
- La pell i el suc d'una llimona
- Sucre glass
INDICACIONS
Batre les clares a punt de nou i reservar.
Batre els rovells amb el sucre. Afegir la mantega fosa, l'anís i el suc de la llimona.
Barrejar la farina i el llevat amb la pell de la llimona i afegir-ho a la mescla. Integrar les clares.
Coure a 180º durant vint minuts. Un cop cuit, afegim sucre glass.
MÉS RECEPTES
Podeu trobar més receptes a la pàgina web de l'Escairador.