SORTEIG INSTAGRAM

Publica el teu plat de blat de moro a Instagram amb el hastag #purissimagironalla20 i entra al sorteig d'un lot de productes de l'escairador i una visita a les seves instal·lacions.

Es pot participar fins el dia 20 de desembre.

COCCIÓ DEL BLAT DE MORO ESCAIRAT

INGREDIENTS

  • 300g de blat de moro escairat cru
  • Romaní (opcional)
  • All (opcional)
  • Flor de sal
  • Pebre negre
  • Oli d'oliva
  • Aigua

INDICACIONS

Deixar en remull el blat de moro escairat durant 24 hores. Passades les 24h, rentar-lo i escorre'l.

Posar-lo en una olla amb aigua abundant. Cal posar el blat de moro juntament amb l'aigua, i portar-ho tot a ebullició. Un cop bulli, s'hi pot afegir la sal i uns grans d'alls per aromatitzar. Tardarà unes 2hores i mitja a estar cuit.

Un cop cuit, escorre el blat de moro i amanir-lo al bus (un pols de flor de sal, pebre, oli d'oliva aromatitzat amb romaní....).


escudella blat de moro escairat

ESCUDELLA DE BLAT DE MORO ESCAIRAT

INGREDIENTS Per a 4 persones

  • 300g de blat de moro escairat cru
  • Un os de pernil salat
  • Morro, orella i cua de porc
  • Gallina, vedella (opcional)
  • Verdures pel brou (carbassa, pastanaga, nap, ceba, porro...)
  • Sal

INDICACIONS

Posar el blat de moro escairat a remullar durant mínim 24 hores.

Passades les 24h, rentar-lo i posar-lo en una olla amb 3 litres aproximadament d'aigua, juntament amb el porc, la gallina i l'os de vedella.

Quan faci unes dues hores que bull, afegir les verdures i rectificar de sal. Deixa bullir mitja hora més comprovant el punt de cocció.

Un cop cuit, separar la carn i les verdures, retirar els ossos, tallar-ho a daus i emplaar juntament amb el blat de moro.


pizzeta de sèmola de blat de moro

PIZZETA DE SÈMOLA DE BLAT DE MORO

INGREDIENTS

  • 200g de sèmola de blat de moro escairat
  • 500ml de brou o aigua
  • Sal
  • Mantega
  • Oli d'herbes amb molt julivert o una cullerada de pesto

INDICACIONS

Posem el brou o l'aigua al foc i quancomenci a bullir hi afegim la sèmola de blat de omro escairat i la sal.

Coem a foc lent durant uns 10 minuts, sense deixar de remenar i afegim la mantega.

Posem uns aros metàl·lics en una safata protegida amb paper de form i hi aboquem la massa perquè ens quedi una forma arrodonida.

Ho introduïm al forn durant uns deu minuts perquè quedi la massa seca. Cobrim amb sofregit de ceba i tomàquet, bolets saltats, pernil dolç i formatge cremós ratllat (o els toppings que més ens agradin).

Donem un cop de forn d'uns 5-10 minuts.


bolets saltas amb crema blat de moro

BOLETS SALTATS AMB CREMA DE BLAT DE MORO

INGREDIENTS

  • 500g de barreja de bolets
  • Oli d'alli i julivert
  • Sal
  • Crema de blat de moro

INDICACIONS

En una paella, saltem els bolets ben nets amb un raig d'oli.

A mitja cocció, hi posem un bon raig d'oli d'all i julivert i un pessic de sal.

Sacsegem i quan veiem que han perdut l'aigua ja estan cuits.

Els servim amb la crema de blat de moro escairat i una mica de pernil.


crema de blat de moro escairat i poma

CREMA DE BLAT DE MORO I POMA

INGREDIENTS

  • 500g de brou de verdura
  • 250g de poma vermella
  • 100g de blat de moro cuit
  • 50g de ceba
  • 20g de mantega
  • Sal

INDICACIONS

Pelar la ceba i la poma i tallar-ho a brunoise.

Afegir la mantega a una paella i sofregir la ceba a foc suau. Quan estigui feta, afegir la poma, el blat de moro cuit i el brou de verdures. Deixar coure fins que la poma estigui tendra.

Triturar, colar i refredar.

Acabar amb un polsim de curri, pernil, sèsam i pebre vermell.


saltat de blat de moro escairat

SALTAT DE BLAT DE MORO ESCAIRAT

INGREDIENTS

  • 200g de blat de moro escairat bullit
  • 200g de verdures escaldades: pastanaga, carbassó, mongeta tendra i bròcoli.
  • 50g de sofregit de ceba
  • Oli d'all i julivert
  • Sal

INDICACIONS

En una paella, posar tots els ingreditent amb un raig d¡oli d'all i julivert. Donar un cop fort de foc i afegir-hi sal.


COCA DE BLAT DE MORO

coca de blat de moro

INGREDIENTS

  • 250g de farina de blat de moro
  • 6 ous
  • 200g de mantega
  • 200g de sucre
  • 10g de llevat
  • 1 raig generós d'anís
  • La pell i el suc d'una llimona
  • Sucre glass

INDICACIONS

Batre les clares a punt de nou i reservar.

Batre els rovells amb el sucre. Afegir la mantega fosa, l'anís i el suc de la llimona.

Barrejar la farina i el llevat amb la pell de la llimona i afegir-ho a la mescla. Integrar les clares.

Coure a 180º durant vint minuts. Un cop cuit, afegim sucre glass.

MÉS RECEPTES

Podeu trobar més receptes a la pàgina web de l'Escairador.

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a