Finalitza la neteja de fangs i llots del riu Llobregat

 

S’han retirat 7.5000 metres cúbics de fangs i graves

L’Ajuntament de Gironella va iniciar a finals d’agost la neteja de fangs i llots al riu Llobregat, entre el Pont Vell i la resclosa del Pont de les Eres. Amb aquesta actuació, que va finalitzar la setmana passada, s’han retirat 7.500 metres cúbics de fangs i graves, i s’ha reconstruït l’escullera de la zona que va quedar malmesa amb el temporal Glòria.

Els arrossegaments propis del riu, les petites avingudes provocades per episodis de pluja i el temporal Glòria, havien provocat una gran acumulació de fang i llots a la zona, arribant a sobresortir del nivell del riu. David Font, alcalde de Gironella, explica que la neteja estava prevista a principis d’any, però amb l’esclat de la pandèmia, i el temporal de pluges, es va endarrerir. Anualment el consistori fa petites actuacions per evitar l’acumulació de sediments en un punt concret, però enguany era necessària una actuació més important, afegeix Font.

Les graves que es van retirar es troben en terreny municipal per tal de que es puguin eixugar. Després es triaran, i les que estiguin en bones condicions s’aprofitaran per la construcció de l’aparcament d’autocaravanes i la resta es traslladarà a l’abocador.

L’actuació ha estat cofinançada amb l’Agència Catalana de l’Aigua, que n’ha assumit el 80% del cost, i el consistori el 20% restant.

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a