L’Ajuntament de Gironella instal·la fanals fotovoltaics a l’entorn de l’Ermita de Sant Marc

0301 llums sant marc

S’han instal·lat 6 fanals fotovoltaics autònoms

L’Ajuntament de Gironella ha instal·lat 6 fanals fotovoltaics autònoms amb lluminària LED a la zona de l’Ermita de Sant Marc. Aquesta zona no disposava d’il·luminació ja que la connexió amb la xarxa municipal d’enllumenat era inexistent, i la seva extensió era complicada i costosa.

Sílvia Corbera, regidora d’Entorn Urbà, destaca que aquesta actuació dona resposta a les nombroses peticions dels vilatans i de l’Associació de Veïns de Cal Bassacs, ja que és un espai molt visitat, i explica que és una prova pilot, amb la opció de repetir l’actuació en altres espais i camins propers al nucli que es troben en una situació similar.

Els fanals s’han repartit al llarg del camí per accedir a l’Ermita, no requereixen instal·lació elèctrica i tenen una autonomia de fins a 15 dies amb baixa insolació.

L’ajuntament ha rebut una subvenció de 8.717,94€ procedents de la Diputació de Barcelona per portar a terme aquesta actuació, que ha cobert totalment el cost dels fanals, havent l’ajuntament de fer-se càrrec de la instal·lació.

Aquesta actuació se suma a la reforma de l’enllumenat que va començar el passat 2018 per renovar totes les lluminàries municipals a tecnologia LED, que està previst acabar-se aquest 2019; i la renovació de les torres de llum del camp de futbol, i les llums del pavelló, també amb tecnologia LED.


Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a