L’ajuntament convoca subvencions per a la retirada de residus d’amiant a Gironella

cromo ajuntament

Es poden presentar les sol·licituds fins l’11 de gener 

L’Ajuntament de Gironella ha obert una convocatòria de subvencions per a la retirada de residus d’amiant aimmobles i propietats de GironellaAquesta iniciativa és fruit d’una moció aprovada per unanimitat al plenari municipal. 

Arrel d’un estudi de les possibles afectacions al municipi d’edificis amb elements d’amiant i que són propers a escoles, se’n van detectar fins a 19, cap d’ells de titularitat municipal. Malgrat això, s’ha considerat oportú poder iniciar aquesta línia de subvencions que anteriorment la Generalitat havia impulsat. 

La subvenció dona suport econòmic als propietaris d’immobles i comunitats de propietaris que vulguin procedir a la retirada d’elements contenidors de fibrociment o amiant, com teulades o canonades, entre altres.  La subvenció no superarà mai el 70% del cost de la retirada, amb màxima de 800€ per immoble. 

Les bases de la convocatòria ja es van aprovar per ple el passat mes d’octubre. Tal i com va explicar David Font, alcalde del municipi, les bases d’aquesta subvenció s’han elaborat partint de les ajudes de la Generalitat de Catalunya, augmentant les ajudes fins a un 33%. La convocatòria no obliga a ningú a fer aquests canvis, peròsí que “vol ser una ajuda a aquells propietaris que, per necessitat d’obres o per sensibilitat amb el tema, vulguinretirar aquest elements de les seves propietats”. 

L’ajuntament destina 6.000€ en aquestes ajudes, que s’assumeixen amb fons propis, i que estimativamentpoden donar cobertura a la meitat dels propietaris afectats. 

 Les persones interessades en demanar la subvenció han de presentar una instància i adjuntar tota la documentació necessària.

En aquest enllaç es poden consultar les bases de la subvenció. 

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a