Gironella crea la primera zona d’aparcament per a residents al Nucli Històric

1004 zona residents nucli historic

El ple aprova el reglament regulador del servei d’estacionament. 

El ple de l’Ajuntament de Gironella va aprovar ahir el reglament regulador del servei públic d’estacionament de vehicles a motor de la via pública sota control horari limitat zona vermella que contempla la creació d’una zona d’aparcament preferent per a residents al Nucli Històric.

Aquesta zona d’aparcament permet a un resident estacionar-hi el seu vehicle sense moure’l un màxim de vuit dies, i els no residents podran estacionar-hi el temps màxim que indiquin els corresponents senyals d’estacionament (1,30h), utilitzant el rellotge de control horari. La zona grafiada correspon a la Plaça de la Vila, la Plaça de l’Església, el carrer de la Fe, el carrer Mossèn Bover i el carrer Mestre Font Parera.

Josep Maria Castellà, regidor de seguretat ciutadana, explica que en els últims anys s’ha incrementat la circulació de vehicles a Gironella, concretament al Nucli Històric, i això ha provocat que les places d’aparcament disponibles a dia d’avui fossin insuficients. També la pròpia situació urbanística dels edificis, la majoria d’ells sense garatge per aparcament i situats en zones sense accés rodat, ha fet que s’hagi volgut actuar en la zona. Per tant i amb l’objectiu de facilitar l’aparcament als veïns del barri, s’ha senyalitzat part del barri amb aquesta identificació. Aquesta proposta ja queda recollida en el Pla de Mobilitat municipal, que pretén alhora desmotoritzar al màxim el nucli històric.

Els residents, és a dir, totes aquelles persones que estan empadronades als carrers de resident  i compleixin els següents requisits, podran obtenir la targeta que els identifica com a tal a les oficines de l’ajuntament:

     - Disposar d’un vehicle de més de dues rodes, un màxim de nou places que no superi els 6 metres de longitud i els 3.5000kg de PMA.

     - Estar al corrent del pagament dels imposts municipals.

     - Ser titular o figurar com a conductor principal a la pòlissa d’assegurança d’un vehicle donat d’alta a l’IVTM (Imposta de Vehicles de Tracció Mecànica) de la Vila de Gironella.

Les targetes de residents són intransferibles i només es poden utilitzar en el vehicle per la qual s’ha obtingut. A dia d’avui, consten registrats fins a 136 vehicles al nucli històric, dels quals caldrà veure quins compleixen tots els requisits establerts pel present reglament.

Els carrers afectats per aquesta nova zona d’aparcament són els següents: carrer Pont Vell, carrer Baixada del Castell, carrer del Roser, passatge del Roser, Plaça de la Vila, Plaça de l’Església, carrer de la Fe, carrer Mossèn Bover, Carrer Mestre Font Parera i Carrer Olvan Alt (fins núm. 26).

La nova zona d’aparcament preferent per a residents es posarà en funcionament un cop definitivament estigui aprovat el reglament, previsiblement durant el mes de maig.

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a