Gironella asfalta 6.100 m2 i reordena la circulació al municipi

 asfaltat gironella 0902

Les obres s’acabaran en un termini de 10 dies

L’Ajuntament de Gironella asfalta 6.100m2, pinta i incorpora reductors de velocitat en diverses vies de Gironella. Les actuacions formen part del pla anual d’actuacions per adequar la pavimentació de diversos espais i carrers del municipi que estan totalment urbanitzats, però que la seva calçada es troba en un estat deficient. A més, també es preveu millorar espais de la via publica per donar més seguretat tant al trànsit de vehicles com de vianants, i condicionar noves zones d’aparcament per millorar la mobilitat i circulació de vehicles. 
 
En concret, s’asfalta la carretera de Bassacs, des de Sant Antoni fins a l’inici de l’Avinguda Catalunya, la baixada del polígon industrial Cal Guinyola, la plaça de la Barceloneta, un tram del carrer Barcelona, l’esplanada de la font del Tirai. A més, s’ordenen els aparcamenrs al carrer Verdaguer, el carrer Estudis Bassacs, el carrer de Barcelona i el carrer Miquel Martí i Pol. 
 
Per la primera tinent d’Alcalde i la regidora d’Entorn Urbà, Obres i Serveis i Barris i Colònies, Sílvia Corbera, aquestes actuacions presenten una millora substancial per a tots els veïns i permeten una reorganització de les vies amb benefici del vianants i també dels conductors. 
 
 

REORDENACIÓ DE LA MOBILITAT

Aquestes actuacions permeten millorar la seguretat i la mobilitat a Gironella, així com reorganitzar la circulació en alguns trams. Un cop acabades les obres, el carrer Verdaguer serà unidireccional, sentit nord, i disposarà de places d’aparcament en bateria. El mateix passarà a Cal Bassacs al carrer Estudis Bassacs, Barcelona i Miquel Martí i Pol, seran unidireccionals amb aparcaments en bateria. També es farà un repàs i s’ampliarà la zona d’aparcaments senyalitzats a l’entorn del nucli històric.
 

FONT DEL TIRAI

L’esplanada de la Font del Tirat, coneguda com l’esplanada del Ja S’hi Val, es reforma completament. La nova zona d’aparcament estarà pavimentada i inclourà més de 20 aparcaments en bateria per a cotxes. A més, es construeix una vorera i una zona enjardinada que separarà la zona d’aparcaments de la zona peatonal. 
 asfaltat gironella 2 0902

REDUCTORS DE VELOCITAT

Per altre banda, s’incorporaran dos reductors de velocitat, un pas elevat de vianants a la carretera de Vic per a poder regular la velocitat d’aquesta via, i un element reductor de velocitat tipus “esquena d’ase” al barri de la Font dels Torracs.
 
 
Aquestes actuacions donen continuïtat les obres de millora de la via pública que el consistori va dur a terme al maig del 2017 i responen a les millores recollides a l’estudi de mobilitat de Gironella elaborat per la Diputació de Barcelona. Les obres tenen un cost de 144.844,61€ que són assumits íntegrament amb recursos municipals. 

 

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a