Gironella inicia la campanya de neteja de la llera del riu Llobregat al seu pas pel municipi

neteja riu gironella

Les actuacions tindran lloc en un tram de quilòmetres de longitud.

L’Ajuntament de Gironella inicia la neteja de les lleres del riu Llobregat al seu pas pel terme municipal dins del paquet de neteja del curs fluvial.

Aquesta actuació de neteja i desbrossament tindrà lloc en un tram de gairebé 4 quilòmetres de longitud, des del pont de les Eres fins a Viladomiu Nou, i servirà per netejar la gran quantitat d’arbres caiguts al mig del riu, la vegetació, la brossa acumulada, i es talaran els arbres amb perill de caure, ja que suposen una problemàtica en cas de pluges i fortes ventades.

David Font, alcalde de Gironella,  explica que amb el pas dels anys la vegetació ha anat creixent, i l’augment del nombre de pollancres, arbres poc resistents al vent, ha provocat que troncs i branques es trenquin i s’acumulin a la llera del riu. Font afirma que els treballs són necessaris perquè en cas d’una pujada sobtada del cabdal del riu Llobregat no hi haurà obstacles perquè l’aigua segueixi el seu curs i es reduirà el perill que suposava fins ara aquesta acumulació de brossa al riu.

Els treballs de neteja s’allargaran 2 mesos i no suposen cap cost per l’Ajuntament ja que l’empresa encarregada de desbrossar la llera del riu podrà aprofitar la fusta que n’extreguin per fer-ne biomassa.

L’actuació per netejar a les lleres del riu disposa del permís de l’Agencia Catalana de l’Aigua (ACA), i també dels respectius propietaris. 

 

 

 

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a