Gironella s’afegeix a la neteja de la llera del riu Llobregat

Gironella s’afegeix a la neteja de la llera del riu Llobregat

El municipi segueix l’actuació que s’ha realitzat en el pas del riu pels termes de Casserres i Olvan i es desbrossarà tot el tram del municipi fins a Viladomiu Nou

L’Ajuntament de Gironella se suma a les actuacions per netejar les lleres del riu Llobregat al seu pas pel terme municipal de Gironella, com ja han portat a terme els dos consistoris veïns d’Olvan i Casserres.

Sílvia Corbera, regidora d’Entorn, obres i serveis, explica que les actuacions tindran lloc en un tram de gairebé 4’5 quilòmetres de longitud i servirà per netejar la gran quantitat d’arbres caiguts al mig del riu Llobregat, la vegetació i la brossa acumulada. A més, es talaran els arbres amb perill de caure i es netejarà tot el tram del terme municipal gironellenc, des de l’Ametlla de Casserres fins a Viladomiu Nou, en què el riu està a tocar dels habitatges i que en cas d’incendi forestal podria suposar un gran perill per als residents d’aquesta colònia.

Els treballs són necessaris perquè en cas d’una pujada sobtada del cabal del Llobregat no hi haurà obstacles perquè l’aigua segueixi el seu curs i es reduirà el perill que suposava fins ara aquesta acumulació de brossa al riu

L’actuació per actuar a les lleres del riu disposa del permís de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA)i també dels respectius propietaris.

Amb aquestes actuacions de neteja, el regidor de Promoció turística, David Saborido, assegura que es podrà tenir la ruta de les colònies del Llobregat en millors condicions. 

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a