Gironella millorarà en seguretat el camí de la Font de l’Ermita i la carretera de la Guàrdia

0804 camins gironella 2022

Forma part del conjunt d’intervencions que, conjuntament amb el Consell Comarcal del Berguedà, es portaran a terme en les properes setmanes.

 

Gironella és un dels 16 municipis que es beneficiarà de les actuacions de manteniment i millora de camins del Consell Comarcal del Berguedà. Els camins del municipi on s’intervindrà són el camí de la Font de l’Ermita i la carretera de la Guàrdia, una obra plurimunicipal amb Olvan i Sagàs.

Al camí de la Font de l’Ermita s’estabilitzarà el marge dret del camí, amb la formació d’una escullera de blocs de pedra natural, la formació d’una llosa de formigó armat ancorada amb un rastrell pel costat muntanya, la pavimentació amb un ferm asfàltic sobre la llosa, la millora del drenatge amb cuneta revestida de formigó en el tram afectat i la instal·lació d’una barrera de protecció metàl·lica tipus de doble ona.

Pel que fa a la carretera de la Guàrdia, una de les vies principals de comunicació intermunicipal entre Gironella, Olvan i Sagàs, es troba en un estat de deteriorament degut a l’envelliment, i per això, es preveu arranjar les deficiències superficials del ferm del camí, millorar-ne el drenatge i la senyalització horitzontal.

David Font, alcalde del municipi, explica que aquestes actuacions es portaran a terme aquest 2022 a través del Consell Comarcal del Berguedà, i en el cas concret dels camins del municipi, tenen un cost global de 114.000€, dels quals l’Ajuntament de Gironella n’hi aportarà 14.000€.

 

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a