Finalitzen les obres de consolidació de la Torre del Rellotge

 cromo comunicacio

 

L'Ajuntament de Gironella, ha finalitzat obres de consolidació de la Torre del Rellotge, una de les estructures més icòniques del municipi gironellenc.

L’actuació suposa una inversió total de 47.993,26 euros i consisteix en l’eliminació de la vegetació espontània de les façanes del pont gòtic, el repicat dels rejuntats de morter de calç en mal estat, així com també dels elements que presenten fissures i forats.

A més, en les obres es procedirà a l’eliminació dels elements constructius que es puguin despendre de la torre. Un cop revisat i sanejats tots els elements en mal estat, es rejuntaran i repararan els elements afectats amb morter de calç actual (de més qualitat i més durable).

Lluís Vall, regidor de Patrimoni de l’Ajuntament de Gironella, comenta que “aquesta és una de les accions del conjunt del projecte de millora del patrimoni gironellenc que vam iniciar l’any 2016 amb l’objectiu de restaurar els elements més simbòlics del municipi, i a la vegada poder-los explotar turísticament”.

Els treballs es realitzaran sota la supervisió d’un arqueòleg, que garantirà el rigor i el respecte històric de l’actuació.

Aquesta actuació compta amb el suport  suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

cultura h3

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a