Gironella inaugura una ruta autoguiada pel nucli històric de la vila

Gironella inaugura una ruta autoguiada pel nucli històric de la vila

Els visitants poden accedir a fitxes dels diferents elements turístics des dels seus dispositius mòbils a través dels codis QR dels nou monòlits de la ruta

 

L’àrea de Promoció Turística, encapçalada pel regidor David Saborido, va inaugurar el passat dissabte, 2 d’abril, la nova ruta autoguiada senyalitzada amb nou monòlits que documenten edificis i espais patrimonials del nucli històric. Una tasca, matisa Saborido, que ha estat possible gràcies al recull històric documentat, en gran part, pel difunt arxiver municipal, Josep Busquets.

Gràcies als codis QR, llegibles mitjançant els dispositius mòbils dels propis visitants, tothom qui ho vulgui pot accedir al recull històric de text i fotografies que expliquen més a fons la vida d’elements com el Pont Vell, la Presó, la Torre de l’Homenatge o el Castell de Gironella.

Una ruta dinamitzada amb personatges de l’època medieval va acompanyar als assistents a la inauguració pel recorregut semicircular de la ruta, l’inici del qual és al Pont Vell i el final al balç del riu baixant per l’ascensor públic 

La Sala d’actes de la Biblioteca va acollir el tret d'inici en què es va llegir un resum de la història del municipi des dels primers poblaments fins a l’actualitat. Aquí es va fer incís als diferents llinatges de famílies de barons i marquesos que van ser els senyors de Gironella des de l'Edat mitjana. A banda, el text també va tractar l'evolució de l'economia, els oficis i el creixement de població, així com els canvis estructurals i arquitectònics.

El resum es va complementar amb la projecció en una gran pantalla de les il·lustracions realitzades per Maria Calvet, una dibuixant que il·lustrava in situ tot allò que s'anava llegint i que a conseqüència, va servir per obtenir un esquema històric dibuixat de la història de Gironella.

Seguidament, una cinquantena d’assistents a l'acte van traslladar-se fins al Pont Vell per iniciar la ruta autoguiada amb un plànol de la ruta que mostra els diferents punts turístics dibuixats per l’autor local, Jordi Morales. Aquí, el regidor de Promoció turística va explicar com utilitzar el lector de codis QR des dels dispositius mòbils per accedir a les fitxes tècniques d’informació.

Les fitxes, que actualment estan disponibles en català i castellà, també s’habilitaran en francès i anglès properament per tal que els visitants estrangers puguin accedir a aquesta informació, fent-la més accessible a tothom.

 

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a