Gironella instal·la nous contenidors per facilitar el reciclatge als establiments de restauració

20170406 contenidors

El nou sistema s’ha començat a implantar a l’avinguda Catalunya i s’estendrà per tot el municipi

L’Ajuntament de Gironella ha començat a implantar un nou sistema de contenidors per a envasos de vidre pensat per fer més fàcil el reciclatge per a bars i restaurants. Actualment, vuit empreses de restauració de l’avinguda Catalunya ja disposen dels nous contenidors, que poden guardar dins del local i reuneixen totes les condicions per ser desplaçats fàcilment fins als contenidors situats al carrer. Aquests, a més, també s’han substituït per noves unitats que disposen d’un mecanisme pensat per facilitar el bolcatge dels contenidors repartits pels establiments.

Fins ara s’han canviat els contenidors ubicats al carrer del Riu, el carrer Farguell, la cruïlla entre Farguell i Balmes i a la zona de l’antiga estació. La previsió de l’Ajuntament és que aquest model es vagi estenent a mesura que l’empresa Ecovidrio, a través del Consell Comarcal, en faciliti noves unitats. Un cop se substitueixin els contenidors situats a les illetes dels carrers, l’Ajuntament també facilitarà nous contenidors per als establiments de restauració d’altres punts del municipi, amb l’objectiu d’acabar oferint el nou sistema a tota la vila.

Aquest canvi de contenidors va a càrrec de l’empresa Ecovidrio, i no té cap mena de cost pels establiments, per l’Ajuntament ni pel Consell Comarcal. Gironella és el primer municipi de la comarca en implantar el nou sistema després de Berga.

Incentivar el reciclatge

L’actuació en els contenidors de vidre s’emmarca en la millora impulsada des de l’Ajuntament per incentivar el reciclatge a Gironella. Com a punt destacat, s’ha fet una reordenació tranquil·la i pactada amb els veïns de les illetes de contenidors del municipi. Segons les dades facilitades per l’Agència Catalana de Residus, l’índex de reciclatge de Gironella se situa en el 33,91%, per damunt de la mitjana de la comarca (30,19%) però en unes xifres que encara cal millorar. L’Ajuntament confia contribuir-hi amb aquestes i noves actuacions que es podran concretar pròximament.

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a