Gironella inicia una nova campanya de reciclatge

Gironella inicia una nova campanya de reciclatge

L'Ajuntament de Gironella vol incidir amb força amb el reciclatge al municipi.

Per aquest motiu, ha llançat una campanya de conscienciació i sensibilització cap a la ciutadania amb aquest objectiu: millorar el percentatge de reciclatge dels diferents residus a Gironella.

Per portar a la pràctica aquesta iniciativa, es repartiran díptics informatius de tots els elements que són reciclables, i als contenidors on s'han de dipositar. Només d'aquesta forma es podran millorar unes xifres que poden ser més elevades en termes de reciclatge.

La crisi ha fet que el consum disminueixi, i amb aquest també les tones de residus que es generen. Però paradoxalment, els residus que més han disminuit han estat els que es poden reciclar. Així trobem que, en xifres generals, les tones de residus entre el 2010 i 2013 han disminuït en un 8,03% en el seu conjunt, però quan entrem al detall veiem que les tones de paper recollides han caigut un 33,30%, les d'envasos un 26,63%, les de vidre un 13,71%, les de residu orgànic un 13,38% i la resta (contenidor verd habitual) tan sols un 2,29%. Això és un dels motius que ha empès a l'Ajuntament a conscienciar de nou a la població.

Paral·lelament, una millora del reciclatge pot abaratir el cost de la factura de les deixalles, i amb això l'ajuntament pot seguir impulsant mesures de bonificacions als ciutadans, i el més important que el medi ambient no se'n resenteix.

 

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Segueix-nos a