El ple de l'ajuntament aprova una moció en favor del CAP de Gironella

El ple de l'ajuntament aprova una moció en favor del CAP de Gironella

A iniciativa del grup socialista, tots els grups polítics se sumen per demanar a la Generalitat que retorni el servei d'urgències de cap de setmana al CAP de Gironella.

El ple ordinari del mes de juliol va debatre una moció d'urgència presentada a petició del grup socialista. El contingut de la mateixa, vinculat a la reestructuració d'horaris del Centre d'Atenció Primària (CAP) de Gironella, va ser aprovada per unanimitat de tots els regidors de l'Ajuntament.

La petició demana al Servei Català de la Salut i a l'Institut Català de la Salut que torni a replantejar-se la reestructuració d'horaris dels serveis d'emergència, que ha comportat que l'àrea de salut del Baix Berguedà, formada per Gironella, Puig-reig, Casserres, Olvan i Cal Rosal, només tingui un equip de guàrdia els caps de setmana. A més, es demana que aquest equip de guàrdia tingui el CAP de Gironella com a seu de referència, per la seva millor ubicació i comunicació amb la resta de nuclis que agrupa, i alhora per disposar d'unes infrastructures modernes i adaptades per atendre totes les necessitats primàries d'atenció.

Aquesta decisió va ser presa unilateralment pel departament de Salut i informada a l'ajuntament una setmana abans de ser aplicada, en una reunió on l'alcalde i el regidor d'atenció a les persones ja van expressar el seu malestar per la mesura i van demanar als resposables del SCS i ICS que la tornéssin a estudiar abans de ser una mesura definitiva.

 

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Segueix-nos a