Obertes les inscripcions pel Carnestoltes de Gironella

 inscripcions carnestoltes

Ja es poden consultar les bases dels concursos i fer les inscripcions.

L’Ajuntament de Gironella prepara una nova edició del Carnestoltes que mantindrà l’exitós format dels últims anys, que enguany presenta novetats en els concursos.

En aquesta edició, a més de celebrar-se els ja tradicionals concursos d’aparadors i de comparses, es recupera el concurs de mascotes, amb una desfilada a la Plaça de la Vila, i se celebra per primera vegada el concurs de balcons obert a tot el municipi. L’any passat, aquest concurs es va celebrar únicament a Cal Bassacs, i degut a la resposta de la gent, i al resultat, s’ha decidit ampliar-lo a tot el municipi. Una alter novetat és la celebració del concurs de garrofes, i la garrofa guanyadora es convertirà en el pregó de Carnestoltes.

Les inscripcions als concursos estaran obertes fins al divendres 15 de febrer a les 14.15h, excepte el concurs de garrofes, i es faran únicament a través de l’APP de Gironella.

CONCURS DE COMPARSES

L’Ajuntament recomana participar-hi amb carretes o carretons empesos manualment per a un bon desenvolupament de la rua. Així mateix, també recomana que les comparses no portin música pròpia.  L’organització es reserva el dret a col·locar al final de la rua totes aquelles carrosses motoritzades o amb música.

El aquesta edició, la principal novetat del concurs de comparses, és la incorporació de més premis. Hi haurà dos premis per als participants en la categoria local, i un per a la categoria forània. Les comparses locals podran lluitar per aconseguir un dels premis a la millor comparsa, o a la millor disfressa, a criteri del jurat. Els participants no podran escollir a quin dels dos premis volen optar. Cal destacar que per complir els requisits que s’especifiquen a les bases per participar en la categoria local cal que la meitat del total dels membres inscrits a la comparsa estiguin empadronats a Gironella, una dada que es comprovarà d’un a un.

Podeu consultar les bases completes clicant aquí, o a l’APP de Gironella.

CONCURS D’APARADORS

Com l'any passat, l'Ajuntament també impulsa un concurs d'aparadors per premiar l'ambientació dels comerços durant la festa. Cal apuntar-se a través de l’APP de Gironella.

Podeu consultar les bases aquí, o a l’APP de Gironella.

 CONCURS DE BALCONS

Una de les novetats d’enguany és el concurs de balcons, que en aquesta edició s’amplia a tot Gironella. Les inscripcions s’han de fer a través de l’APP de Gironella.

 Podeu consultar les bases completes clicant aquí, o a l’APP de Gironella.

CONCURS DE MASCOTES DISFRESSADES

En aquesta edició l’Ajuntament ha volgut recuperar el concurs de mascotes disfressades. Antigament el concurs se celebrava el dilluns després de Carnestoltes, enguany, la desfilada de les mascotes que participen al concurs es farà el dijous 15 de febrer a les 20.30h a la Plaça de la Vila.

Per a poder participar al concurs cal que els propietaris inscriguin a les mascotes a través del formulari a l’APP de Gironella.

Podeu consultar les bases completes clicant aquí, o a l’APP de Gironella.

CONCURS DE GARROFES

El concurs de garrofes, que tradicionalment es celebrava per la Fira de la Puríssima, se celebrarà per Carnestoles. La garrofa guanyadora serà el pregó de la festa, i els participants poden fer arribar les seves garrofes a les oficines de l’Ajuntament fins el dijous 8 de febrer.

Podeu consultar les bases completes clicant aquí, o a l’APP de Gironella. 

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a