El carnestoltes de Gironella es consolida i creix en carrosses i participants

web carnestoltes

Una vintena de comparses i 700 participants inscrits van omplir els carrers de Gironella

El carnestoltes de Gironella ha superat amb èxit la segona edició d’un carnestoltes totalment renovat, amb nous elements per potenciar la festa. Aquest any, la rua del dissabte ha comptat amb 700 persones inscrites i 20 comparses que han fet de Gironella una festa. El regidor de Cultura i Festes, Lluís Vall, considera que l’èxit d’aquesta edició “confirma l’encert dels actes que es van implantar l’any passat, i també de les millores que s’han fet en aquesta edició per aconseguir un carnestoltes rodó”. Per Vall, l’objectiu d’oferir quatre dies de festa i diversió “s’ha complert amb escreix” gràcies a la implicació de tot el municipi i especialment dels joves que han format part de l’organització, a més dels nombrosos assistents d’altres punts de la comarca.

Més actes per completar la festa

Més enllà de l’èxit de la rua, l’Ajuntament ha reforçat, també, la resta d’actes relacionats amb la festa. Així, la diversió va començar dijous amb un ball de carnestoltes i una botifarrada popular a la Llar d’avis, i la novetat de celebrar un ple fictici i un pregó per encetar la festa. Divendres, les activitats van continuar amb la rua infantil escolar i l’espectacle de la Perla i els seus amics per als escolars del poble.

A la tarda, l’activitat va seguir al Local del Blat pels més petits, i a la Llar amb un concert de Casal de Gràcia organitzat per Gerundella. Com l’any passat, al vespre la purpurina va omplir tots els racons del Blat, amb la festa Glitter per a nens i adults, que va anar seguida d’un concorregut sopar popular.

Una altra de les principals novetats d’aquesta edició ha estat la figura de la Mega Pubilla, que va arribar dissabte al matí per exercir de jurat del concurs d’aparadors.

La Mega Pubilla va recórrer els carrers de Gironella buscant parella acompanyada per la caravana de solters/es d’or, tietes i padrines, i a continuació es va desplaçar a Cal Bassacs per escollir el guanyador del concurs de balcons, que es va endur Far West, de Jordi Garrit i Diana Fort. El segon premi va ser per Miquel Alarcon, per Bassacs Beach, i el tercer per Montse Larrubia, amb Balcó reciclat.

Rua multitudinària

Dissabte a la tarda va arribar el plat fort de la festa, amb la segona edició d’una rua de carnestoltes multitudinària. Aquest any, la cita va comptar amb 20 comparses i 700 inscrits, superant així les 18 comparses i els 600 inscrits de l’any passat. De les comparses, 18 competien a la categoria de local i dues a la de foranies.

A les 5 de la tarda, els grups es van concentrar davant del Local del Blat per iniciar una rua conduïda per la Perla, la Tocada del Bolet, la Perla Negra, el Sr. Callau, la Mega Pubilla, cinc xarangues i un grup d’animació. El recorregut va anar acompanyat de confeti i un espectacle final de llum i color a la plaça del Doctor Armengou, que el públic va poder seguir des de les grades.

El primer premi d’aquesta edició se’l va endur Inventem, de l’Escola Gironella. El segon va recaure en les Tacades del Bolet, de la Llar d’Infants, i el tercer pels Unicorns de Kambüa. Pel que fa a la categoria de comparses foranies, el premi se’l va endur Olvan Fly.

A la nit, la festa va continuar amb el Carnabars, que va recórrer els bars del poble per acompanyar la gent fins al Local del Blat, on es va celebrar una exitosa festa jove amb l’orquestra de versions All i Oli, el DJ Sergi domene i DJ Parentesis Grup.

Per acabar d’arrodonir quatre dies de disbauxa, més de 330 persones van gaudir diumenge de l’espectacle #DPUTOCOOL, de la companyia The Chanclettes, que va portar al Local del Blat el millor cabaret carregat de bon humor i provocació.

 

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a