Èxit de la programació de Nadal a Gironella amb gran participació

Èxit de la programació de Nadal a Gironella amb gran participació

L’Ajuntament de Gironella celebra l’èxit de participació de tots els actes de la nova agenda d’activitats de nadal creada pel consistori i totes les entitats del municipi

Un dels reptes electorals de la regidoria de Cultura, encapçalada per Lluís Vall, ha estat concentrar i coordinar tots els actes del municipi a nivell cultural amb una agenda nadalenca única amb actes per a tots els públics, organitzats des del mateix Ajuntament, o bé, des del teixit associatiu. D’aquesta manera s’han evitat duplicitats, coincidències i massificació de publicitats.

Vall ha destacat la gran sorpresa de participació en la festa d’encesa de llums, l’acte de tret de sortida de  les festes nadalenques, que va aplegar més de 300 persones per apreciar la màgia de l'encesa de l'arbre i de tot l'enllumenat del municipi en un acte conduit per dos animadors escoltes.

També va tenir molt èxit la presentació del nou libre de Ramon Soler, L’home de Gel, que es va dur a terme a la Biblioteca de Gironella juntament amb la participació del Cor Giovinetto, semifinalistes a la tercera edició del programa de TV3, Oh Happy Day!.

Al mateix dia el nucli antic acollia el Pessebre Vivent amb moltíssims espectadors i que enguany també presentava novetats com l'obertura de la Presó i la Torre del rellotge que va aplegar a moltíssims curiosos que mai havien visitat aquests dos llocs tan emblemàtics de Gironella.

Els més menuts han pogut gaudir per primer cop d’una cagada de Tió popular a la plaça de la Vila amb una molt bona assistència

La Coral Estel posava una nota musical important aquestes dates, la representació del seu nou espectacle nadalenc Gospel Celebration on els espectadors van poder viatjar a les costums americanes amb un públic entregat i que ha exhaurit totes les localitats.

Per altra banda, la Coral V9 omplia l’església de Viladomiu Nou de gom a gom, coincidint amb l'inici de celebració dels actes del seu 25è aniversari, en què s’hi van aplegar cantants històrics i conjuntament.

El Patge Gercai també ha arribat, com a novetat, en diumenge i al matí, amb la seva banda de tambors per a recollir tots els desitjos dels nens del municipi en què s’ha format una llarga cua per poder entregar la carta i saludar a l’emissari.

Enguany el Local del Blat acollia un Cap d’Any Infantil per als més menuts, de la mà d'en Moxi i en Toxi, on van poder fer un taller de manualitats relacionades amb el Cap d’Any per a poder-lo rebre tot ballant i amb campanades incloses.

L'Ajuntament lamenta que aquest any no s’hagi pogut dur a terme el Cap d’Any a la vila, ja que el concurs va quedar desert i cap entitat ni persones privades van proposar una proposta per a la seva celebració.

Finalment, i per concloure les festes de Nadal, la Nit de Reis molta gent del municipi i de la comarca s’han aplegat al voltant de les roques del Pont Vell per veure l’espectacular arribada dels Reis d’Orient, arribant en barques, amb nous dissenys d’il·luminació, amb una carrossa nova, la dels regals i carbó i tres escales per poder accedir al capdamunt de les cases i poder-hi deixar els seus regals. Cal destacar també una entrada a plaça molt cerimoniosa amb adoració al Pessebre Vivent.

Pel que fa a les escoles, totes han realitzat un munt d'activitats, pessebres, concerts de música, pastorets, poemes i sobretot han fet arribar el seu esperit a la Residència Fundació Sant Roc, compartint amb els més savis unes estones boniques de felicitat nadalenca.

Des de l'Ajuntament i l'àrea de cultura agraïm a la bona resposta de la gent, però sobretot a les entitats per organitzar i per entendre la voluntat de coordinació i fer-ho possible. Una vegada més Gironella ha tingut una agenda d'activitats de les millors de la comarca i entre tots hem fet que Gironella no pari!

 

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a