La Fundació Itinerarium presenta el Circuit Inclusiu

La Fundació Itinerarium presenta el Circuit Inclusiu

Gironella serà la 16a població del món en tenir un circuit inclusiu a la natura

La Fundació Itinerarium, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, presenten un circuit inclusiu al municipi de Gironella que pretén millorar la qualitat de vida, especialment fomentar la pràctica de l’esport corrent i caminant, entre les persones amb més dificultats.

Maria Àngels Sallés, regidora d’Esports, explica que aquest nou espai esportiu, proper a la natura, permetrà que persones cegues, sordes, amb dificultats de mobilitat, amb dificultats intel·lectuals, amb dificultats mentals i persones grans puguin practicar l’esport en un circuit senyalitzat de forma permanent. Sallés afegeix que serà una bona eina per promoure l’esperit de superació entre tots els participants.

La iniciativa, promoguda per la Fundació Itinerarium, es presentarà el proper dissabte 23 de maig a les 10h del matí a la plaça Campalans

El circuit inclusiu de Gironella ha estat ideat per Eduard Jornet, pare del campió del món de curses de muntanya, Kilian Jornet, i apadrinat per Anna Vives, jove amb Síndrome de Down que incentiva la creació d’aquest tipus de recorreguts.

El recorregut d’aquesta nova proposta consta de 3 traçats: El rosa de 6 quilòmetres, el verd de 4,6 quilòmetres i el blau d’1,6 quilòmetres i apte per a persones amb cadira de rodes elèctrica, Joëlette i Handbike.

La senyalització del panell principal del circuit contempla Braille per a les persones cegues i està a l'alçada oportuna perquè les persones amb cadira de rodes puguin llegir-ho bé.

Totes les persones que es vulguin inscriure per participar a la sessió de presentació d’aquest circuit poden fer-ho a www.inclusivecircuits.net.

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Segueix-nos a