L’Ajuntament de Gironella congela taxes i impostos en l’últim ple celebrat

L’Ajuntament de Gironella congela taxes i impostos en l’últim ple celebrat

El ple celebrat el passat dilluns, 5 d’octubre, aprova per majoria mantenir l’import de taxes i impostos municipals seguint amb la pràctica dels últims anys

L’Ajuntament de Gironella, com ja ha succeït en els últims anys, segueix no apujant els impostos i taxes municipals als seus habitants. D’aquesta manera, les ordenances fiscals per al 2016 es congelen de nou segons s’ha aprovat en la sessió plenària ordinària celebrada el passat dilluns, 5 d’octubre.

L’alcalde del consistori de la vila, David Font, explica que s’han fet un parell de modificacions a les taxes que no afecten als gironellencs i gironellenques

La primera modificació fa referència al servei d’aigua que Gironella presta al municipi de Casserres i que en el proper exercici, els ciutadans de la població veïna pagaran a 0’77 euros per metre cúbic en lloc dels 0’72 euros actuals.

La segona fa referència a la taxa d’escombraries que afecta al Càmping de Gironella. Actualment, la taxa utilitzada per a aquest equipament era un 26% inferior a la que s’aplica a la resta de la comarca i s’ha hagut d’actualitzar tenint en compte el volum de deixalles que es recull en aquest servei d’oci de la població, tal i com explica Font. Aquesta taxa suposarà que cada parcel·la del càmping que està ubicat a Gironella pagui 3'66€ més anuals (0,01€ diaris), sent pràcticament invariable la repercussió en el propi establiment. Aquesta va ser la única taxa que va comptar amb el vot contrari del grup d’ERC.

La resta de modificacions van ser actualitzacions dels textos legals de les ordenances que anualment incorporen canvis legislatius que la pròpia Diputació de Barcelona, organisme que fa la recaptació dels impostos, ens indica que cal incorporar.

 

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Segueix-nos a