Estudi sociodemogràfic del 2014 a Gironella

Estudi sociodemogràfic del 2014 a Gironella

L’Ajuntament de Gironella fa públic un estudi sociodemogràfic de la població al municipi el passat 2014 realitzat per la Diputació de Barcelona

L’estudi fa una radiografia de la població total en xifres del municipi així com dels factors que incideixen en aquesta dinàmica demogràfica, com ara els naixement, les defuncions o el moviment natural i els moviments migratoris.

Com a dades destacables de l’estudi cal subratllar la tendència a la disminució de la població des de l’any 2011. Actualment la població total del municipi és de 5.106 persones, mentre que al 2011 era de 5.257 persones. I és que tal com diu l’estudi, des del 2011 des del municipi marxa més gent de la que arriba. Actualment el 13% de la població és de nacionalitat estrangera.

L’estudi sociodemogràfic complet va ser demanat per l’Ajuntament de Gironella de manera gratuïta a la Diputació de Barcelona per tal de tenir una visió general de la població

Pel que fa al creixement natural al municipi, cal destacar la tendència a un creixement natural negatiu, és a dir, hi ha més defuncions que naixements al municipi.

Pel que fa la composició de la població, les persones estrangeres més nombroses al municipi són les africanes, amb 322 persones al 2014, 318 de les quals són marroquines. La marroquina és, doncs la nacionalitat estrangera més nombrosa al municipi, seguida de la romanesa, amb 228 persones, l’equatoriana, la polonesa i la brasilera.

Podeu consultar l’estudi complet aquí.

 

 

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Segueix-nos a