Neix el Banc d’Aliments de Gironella

Neix el Banc d’Aliments de Gironella

El projecte comunitari, impulsat per la Regidoria d’Atenció a les Persones de l’Ajuntament, compta amb la col·laboració de Creu Roja Berguedà, Càritas Diocesana i Mans Solidàries

La Regidoria d’Atenció a les Persones de l’Ajuntament de Gironella, encapçalada per Mònica Flores, juntament amb la col·laboració de les diferents entitats socials de la vila s’han posat en marxa per dissenyar i executar un nou recurs que servirà per distribuir aliments a aquells vilatans i vilatanes que viuen en situació de vulnerabilitat.

La iniciativa ha nascut després de veure que en els últims cinc anys el nombre d’usuaris que demanda aliments al municipi va en augment, sobrepassant les previsions i expectatives. Per aquest motiu, tal i com informa Flores, l’Equip Bàsic d’Atenció Social (EBAS) ha trobat imprescindible replantejar-se aquest servei per tal d’adequar-se a la situació actual.

Així, el projecte comunitari del Banc d’Aliments de Gironella (BAG) neix amb l’objectiu de donar resposta a la creixent demanda d’aliments i productes de primera necessitat per part d’un sector de la població que es calcula que gira al voltant de les 90 famílies.

El BAG funcionarà mensualment i comptarà amb la col·laboració de prop de 25 voluntaris que s’encarregaran de les diferents fases de recollida, selecció i distribució d’aliments

L’EBAS de l’Ajuntament de Gironella serà l’encarregat de valorar i tramitar l’accés a aquest nou servei, determinant la quantitat d’aliments que rebrà cada família en funció del nombre de membres, les necessitats nutricionals i els seus recursos socioeconòmics. Mònica Flores explica que segons càlculs de l’Equip Bàsic d’Atenció Social, el nou recurs tindrà un total de 230 beneficiaris directes, aproximadament.

Tots els aliments que es distribuiran mitjançant el BAG procediran dels excedents generats a la Unió Europea, de campanyes provinents de les entitats del sector terciari i de la pròpia adquisició de productes per part del consistori gironellenc.

Amb la implementació d’aquest nou projecte i el pis d’emergència social, del que s’informa aquí, se segueixen enfortint les polítiques socials al municipi. 

 

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Segueix-nos a