Gironella dóna la volta als números vermells i tanca el 2012 amb un romanent de tresoreria positiu de 803.760,59 euros

Gironella dóna la volta als números vermells i tanca el 2012 amb un romanent de tresoreria positiu de 803.760,59 euros

Una forta contenció de la despesa de capítol 1 (personal) i capítol 2 (despesa corrent) així com una major eficiència en la recaptació, les claus d'aquest gir.

 

El ple que va tenir lloc el dimarts 4 de juny a la nit a l'Ajuntament de Gironella va donar compte del resultat del tancament de l'exercici 2012, un cop reunida la comissió de comptes que va donar el vist-i-plau als números (a excepció del Grup municipal del PSC que es va abstenir). Aquestes xifres donen un gir de 360º als anteriors exercicis, on els números vermells eren habituals.

El resultat pressupostari de l'exercici se situa en els 1.495.323,42 euros que, un cop descomptats els saldos de dubtós cobrament (incrementats davant la incertesa de la situació actual de crisi econòmica que estem vivint, i per tenir previst un possible impagament dels mateixos), dóna un romanent positiu de tresoreria de 803.760,59. Aquest romanent, després de l'aixecament de les restriccions imposades pel govern central, es destinarà previsiblement a finançar les inversions pels propers exercicis.

L'endeutament se situa en el 69,45% estant per sota el màxim legal vigent.

A banda, de l'informe de secretaria-intervenció es desprèn que l'ajuntament de Gironella compleix totes i cadascuna de les normatives i criteris establerts (estabilitat pressupostària, regla de la despesa i objectius de deute).

A banda, el termini de pagament a proveïdors s'ha reduït considerablement i està establert per sota els 50 dies des de l'aprovació de la factura de despesa, bastant proper al que exigeix la llei de morositat (30 dies).

Aquesta és la línia que l'equip de govern seguirà treballant durant aquest i els propers exercicis, per garantir una solvència de les finances municipals sense afectacions als serveis que s'ofereixen, a la vegada podent mantenir anualment un programa d'inversions en enllumenat, carrers i altres equipaments municipals.

En el document adjunt podeu consultar els resultats del tancament i el romanent de tresoreria.

 

 

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Segueix-nos a