L'ajuntament de Gironella signa un conveni d'acord de col·laboració social amb el Servei d'Ocupació de Catalunya

L'ajuntament de Gironella signa un conveni d'acord de col·laboració social amb el Servei d'Ocupació de Catalunya

Aquest conveni, pioner al Berguedà, permetrà tirar endavant 4 projectes de col·laboració social per millorar i arranjar espais del municipi amb persones que es troben a l'atur.

Gironella començarà a a partir del dia 9 de novembre, 3 nous projectes de millora dels espais urbans, i un 4rt es farà a principis del mes de desembre.

Es podrà realitzar gràcies al conveni de col·laboració entre l'Ajuntament i el Servei d'Ocupació de Catalunya, depenent de la Generalitat de Catalunya, que permetrà que 11 persones que es troben en situació d'atur actualment puguin aconseguir un complement econòmic a la seva prestació a través de fer un servei públic pel seu municipi.

L'Ajuntament de Gironella ha optat, de moment, per aquesta via per tal de compensar la no convocatòria de nous plans d'ocupació que permetin contractar persones en situació d'atur. Amb aquesta opció es persegueix, entre altres, que les persones desocupades s'activin i assumeixin aquesta corresponsabilitat cap a l'administració, que tinguin més experiència en tasques concretes i tot això els ajudi a trobar una feina en un futur més immediat. Aquestes persones seguiran cobrant la seva prestació per atur i, per altra banda, rebran un nou ingrés per part de l'Ajuntament de Gironella fins a arribar a la seva base de cotització prèvia a estar inscrits a l'atur.

Els projectes seleccionats són els següents:

  • Millora de les escales del casc antic
  • Arranjament de voreres del casc urbà
  • Manteniment de zones verdes urbanes i del vora riu
  • Nou clavegueram i voreres a Cal Bassacs

Les persones que desenvoluparan aquestes funcions ja han estat avisades i han mostrat la seva predisposició en col·laborar en el projecte i activar-se fins que no aconsegueixin un nou lloc de treball.

El cost d'aquest programa, que tindrà una durada d'entre 1 i 2 mesos en funció del projecte al qual estiguin assignats cada un dels participants, serà d'uns 7.750 euros que sortiran de la partida de despeses d'alcaldia i de regidors, que no es gastarà en la seva totalitat fins a final d'any.

 

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Segueix-nos a