Gironella, pionera en fomentar l'activitat econòmica

Gironella, pionera en fomentar l'activitat econòmica

Es presenten les noves mesures de promoció econòmica.

L'Ajuntament de Gironella va presentar ahir divereses mesures per a fomentar l'activitat econòmica, pioneres a la comarca del Berguedà. 

El projecte té 4 parts bàsiques: Inventari de locals, naus i terrenys; Increment de les bonificacions (o descomptes) per l'obertura de nous negocis; Línia de subvencions (a fons perdut) a negocis;  i una línia de subvencions sobre l'impost de vehicles a autònoms

Inventari de locals, naus i terrenys on s'hi pot desenvolupar activitat econòmica. En aquest recull es pretén posar en contacte als emprenedors i propietaris d'espais per obrir nous negocis, amb tota la informació necessària per poder prendre la decisió. Una informació que es pot consultar aquí i que serà actualitzada trimestralment.

Increment de les bonificacions (o descomptes) per l'obertura de nous negocis. Aquesta mesura, de la qual ja se n'han beneficiat 17 noves botigues de Gironella, amplia les seves bonificacions, passant a ser del 50% en termes generals i del 95% si l'obertura es porta a terme en el nucli històric.

Línia de subvencions (a fons perdut) a negocis que obrin de nou les seves portes, o als ja existents que facin obres de millora o rehabilitació. Unes subvencions, que s'aplicaran a aquells qui durant el 2014 ho hagin estat fent, seran d'un 50% de l'import de les mateixes, amb la limitació de 600€ per persona i negoci. Amb aquesta mesura es persegueix facilitar la constant modernització del teixit comercial del municipi, sent encara més atractiu pels vilatants i visitants.

Línia de subvencions sobre l'impost de vehicles a autònoms que utilitzen aquest per desenvolupar la seva activitat econòmica habitual. Aquesta subvenció, límitada a un únic vehicle per contribuent (resident i que pagui els seus impostos a Gironella), serà d'un 25% de l'import pagat durant el 2014.

En la roda de premsa, a càrrec de l'Alcalde, David Font, i el responsable del projecte de l'inventari de locals, naus i espais disponibles, Martí Barcons, es va fer esment a l'aposta per a l'emprenadoria i per a ajudar a les persones que decideixin iniciar un negoci. Alhora un dels objectius és mantenir el teixit comercial de Gironella i consolidar-lo com a eix comercial. 

Totes les mesures, amb els terminis de sol·licitud i documentació necessària, es podran consultar aquí.

 

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Segueix-nos a