Gironella estrenarà estació d’autobusos l’any 2023

presentacio estacio autobusos gironella

Avui s'ha presentat el projecte a la població

El Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori licitarà  aquest estiu les obres de l’estació d’autobusos de Gironella (Beguedà) per un valor de prop de 880.000 euros (IVA inclòs). Els treballs podrien començar durant el primer trimestre de 2023 i tindran una durada de quatre mesos.

En la presentació del projecte, que s’ha celebrat aquest dijous als terrenys on s’ubicarà l’estació, el vicepresident Jordi Puigneró ha recordat que “el Departament té tres grans objectius: la connectivitat del territori, la digitalització del país i la descarbonització de la mobilitat. I aquest projecte compleix els tres objectius. No només presentem una estació d’autobusos; donem forma a la nova política de la mobilitat descarbonitzada, més connectada i amb equitat territorial

D’altra banda, l’alcalde de Gironella, David Font, ha subratllat que la nova estació “serà un punt neuràlgic del transport públic al municipi. Des d’aquest punt podrem anar a llocs com Vic o Barcelona. Ens connectarà amb la resta del país i el país amb nosaltres. Que aquesta connectivitat no decaigui i segueixi creixent”. Font ha afegit que “aquí fa just 50 anys deixava de circular i aturar-se el Carrilet. Ara donarem un nou us just al mateix indret”

L’estació estarà ubicada en uns terrenys paral·lels a l’Avinguda Catalunya, al davant d’una coneguda cadena de supermercats. Disposarà de quatre andanes, de tal manera que fins a quatre autobusos hi podran accedir simultàniament. L’entrada i sortida dels vehicles serà per la mateixa Avinguda Catalunya. La màxima afluencia de persones es preveu els diumenges a la tarda i els dilluns al matí, quan els estudiants acostumen a esperar els autobusos que van cap a Barcelona.  

El projecte preveu la construcció d’una marquesina envidriada i dues grans pèrgoles cobertes, de 16,50 metres d’amplada i 3,65 metres d’alçada. Totes les estructures estaran fetes de columnes d’acer. La reforma també suposarà la instal·lació de zones enjardinades.

Característiques de la instal·lació

estacio autobusos gironellaGironella compta amb diverses parades d’autobus, però no disposa encara d’una parada o estació central. Les línies d’autobusos que circulen pel municipi són la L0393 que uneix la Farga de Moles amb Barcelona; la L0414 que uneix La Pobla de Lillet i Cambrils; la L0462 que uneix Llívia i Barcelona; la L1596 que uneix Prats de Lluçanès i Berga; la L0225 que uneix La Pobla de Lillet i Barcelona; i la L0157 que uneix Gironella i Berga. A banda, també hi ha les línies de transport a la demana L1660 I L1662, que uneixen, respectivament, Montclar i La Quar amb Gironella.

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a