Gironella obrirà les portes d’edificis singulars per celebrar les Jornades Europees del Patrimoni

1010 jornades patrimoni

La caminada d’inauguració serà divendres 12 d’octubre 

Els propers 12, 13 i 14 d’octubre Gironella s’afegeix a les Jornades Europees del Patrimoni amb activitats per a descobrir el patrimoni del municipi. Durant el cap de setmana edificis singulars de la Vila obriran les seves portes gratuïtament i s’oferiran visites guiades i teatralitzades.

Les activitats començaran divendres 12 amb la caminada d’inauguració de la ruta de les fonts, per descobrir 14 fonts del municipi en poc més de 9 km. Dissabte, es farà una visita guiada teatralitzada al nucli històric, a càrrec de la Paparra – pertanyent al grup gironellenc La Gresca -  seguint la ruta creada l’any 2016, en la que es visiten alguns dels edificis més singulars de Gironella, com l’Església Vella, la torre de l’Amo de Cal Metre, o el Pont Vell, entre altres. Diumenge, els edificis patrimonials del municipi rebran als visitants amb una jornada de portes obertes, i la Torre de l’Amo de Viladomiu Nou oferirà visites guiades gratuïtes en l’horari habitual.

David Saborido, regidor de promoció turística, explica que aquestes activitats permeten donat valor al patrimoni del municipi i al seu entorn, i afegeix que aquestes jornades obren les portes al futures actuacions de promoció turística als edificis i són impuls per projectar els recursos de Gironella. 

Horaris

Divendres 12 – Caminada d’inauguració de la ruta de les fonts. Inici: Font del Paco (Pl. Doctor Armengou, s/n) a les 10.00h.

Divendres 13 –Ruta històrica teatralitzada. Inici: Pont Vell (Pl. Doctor Armengou, s/n) a les 19.30h.

Diumenge 14 –Portes obertes als edificis patrimonials de Gironella. De 10.00h a 14.00h

-  Església Vella

-  Presó

-  Església de Santa Eulàlia

-  Farmàcia Homs (de 10.00h a 12.30h) – Avinguda de Catalunya, 30

-  Casa pairal Teixidor Bassacs (a partir de les 11.00h. Activitat de pagament. Consultar el preu) – Plaça de la Vila

-   Visites guiades gratuïtes a la Torre de l’Amo de Viladomiu Nou: 11.00h – 12.00h i 13.00h.  – Viladomiu Nou

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a