Gironella acull un concert per promoure la música com a eina de transformació social

0704 concert musica abraca gironella 

L’Església Vella serà l’escenari del concert “La música ens abraça” 

Dissabte dia 7 d’abril Gironella serà l’escenari del concert “La Música ens Abraça” que promou la música com a eina de transformació social i de cohesió.

El concert, que tindrà lloc a les 17.00h a l’Església Vella de Gironella comptarà amb la presència de la Coral Infantil i Juvenil les Veus de Gironella, la Coral Infantil Escodines de Manresa, la Coral Universitària de la FUB-UManresa, integrada majoritàriament per membres de la FUB+gran, i el duet juvenil de l’Àuria Iglesias i Ricard Cots. El fil conductor serà un text narratiu realitzat i narrat per Xavier Mas, estudiant de filologia catalana, que parla de la força de la música en el dia a dia de les persones, i en concret, en el d’una nena refugiada que troba en la música una via per expressar-se i exterioritzar els seus pensament i emocions.

Aquest projecte neix de la iniciativa  de quatre joves estudiants d’Educació Infantil a la Universitat de Manresa, que amb col·laboració amb la Coral Infantil les Escodines de Manresa, formada per infants i joves d’entre 6 i 12 anys. El concert compta amb la participació de l’Ajuntament de Gironella, i integra persones de totes les edats que amb realitats molt diferents i estil variats, tenen una cosa en comú: la música.

Lluís Vall, regidor de cultura, afirma que el projecte és una bona iniciativa perquè ajuda a relacionar entitats locals amb foranies. A més, destaca que a nivell social “és una iniciativa molt bonica perquè es treballa l’adaptació al territori de nens que pel seu origen, i degut a diferències lingüístiques i socials,  presenten dificultats d’integració”. Vall afegeix que el projecte té en compte casos tant d’infants que fa poc han arribat a Catalunya, i infants que porten anys vivint-hi.

El concert vol arribar a tots els públics i és per això que l’entrada serà a taquilla inversa, una opció flexible que permet que cadascú aporti – segons cregui convenient – el seu granet de sorra un cop acabat l’acte. 

 

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a