“L’11 de Setembre i Gironella” torna carregat de novetats

 11setembregironella

Més d'un centenar d’actors i diverses entitats gironellenques participaran en l’espectacle, que es renova per mantenir l’èxit d’edicions anteriors.

L’espectacle, que enguany arriba a la 16ª edició, s’estrena amb text i actors nous. Tot i que l’eix central de l’argument de “L’onze de Setembre i Gironella” segueix sent una família de la vila que lluita per defensar la seva pàtria, enguany s’ha canviat com s’explica a l’espectador incorporant novetats.

La presentació de l’espectacle s’ha fet aquest dimarts al Local del Blat amb la presència dels directors escènics, Maria Casellas i Joan Rigart, i el regidor de cultura, Lluís Vall. Durant l’acte, han explicat que un dels canvis més importants és l’adaptació del guió a càrrec del dramaturg Llàtzer Garcia. Els canvis en el text han donat la volta a la història de l’Eulàlia i l’avi Jordi, potenciant-ne més la part dramàtica. Això ha permès que, a partir d’un cas concret, s’entengui la història, i s’expliqui com podia haver viscut una família els fets del 1714. Els directors han volgut destacar un dels canvis més rellevants en el guió, el conflicte dramàtic que viuen els protagonistes amb la mort del Tinent Artur, moment en que es crea un debat sobre la traïció familiar i al país, debat que, es trasllada a l’espectador.

Casellas i Rigart han explicat que enguany l’obra segueix una línia temporal i que està dividida en dues parts. La primera part se centra en els fets a Gironella, és una part més còmica, on apareixen comediants fent una representació dramàtica. La segona part narra els fets a Barcelona i les conseqüències que hi va haver després de l’assalt la matinada de l’11 de Setembre, tant a nivell personal com a nivell de país.

Una altra de les novetats d’aquesta d’edició ha estat la realització d’un càsting per a seleccionar als participants i actors. Els directors han afirmat que per ells va ser una sorpresa molt grata ja que hi va participar molta gent, i que molts dels petits personatges, i alguns dels personatges principals de la història, com ara el de l’Eulàlia, van sortir del càsting. A més a més, també ha permès un canvi generacional dels actors.

 Lluís Vall, ha destacat que aquest és l’any del canvi per a l’espectacle, i ha afirmat que des de l’Ajuntament s’aposta per continuar mantenint viu un espectacle que sempre ha funcionat i que dona un sentit d’identitat al poble.

Tot i les grans novetats a l’espectacle, el Grup Vocal V9, els Tambors, el Grup de Teatre de la Gent Gran, membres de la Coral Estel, la Coral infantil Les Veus de Gironella i els grallers de la Colla Gegantera de Gironella, seguiran participant-hi.

L’obrà transcorrerà el dia 10 de setembre a l’aire lliure, entre la riba del riu Llobregat i els entorns del Pont Vell de Gironella, i tindrà un aforament de 300 persones. En aquesta edició la representació tindrà una durada d’una hora i vint minuts. Les entrades es poden comprar a l’Ajuntament a un preu d’11 euros per adults, i de 5 euros per a menors de 8 anys. 

Clicant aquí podreu consultar el vídeo promocional, i aquí la pàgina web de l’espectacle. 

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a