Gironella finalitza les modificacions urbanístiques per l’estació de bus i per l’actuació a la zona de l’escorxador

 

La construcció de la rotonda està subvencionada parcialment per un fons FEDER i pel PUOSC de la Generalitat

El ple de l’Ajuntament de Gironella va aprovar la modificació urbanística de la zona de l’entrada sud del municipi, a l’antic escorxador, per ubicar-hi una rotonda que permetrà pacificar el transit, així com també un parc urbà i mirador sobre el riu Llobregat. Aquesta aprovació incorpora un text refós amb requeriments fets per la Comissió Territorial d’Urbanisme de la Catalunya Central vinculats a la justificació econòmica de la inversió, el futur urbanístic de la zona i el resultat final de la infraestructura. El punt es va aprovar amb els vots a favor de l’equip de govern, i l’abstenció del grup municipal d’ERC, argumentat que la construcció d’aquesta rotonda era una decisió presa sense visió de futur.

El segon punt de l’ordre del dia va ser una altra modificació urbanística, en aquest cas de la zona on s’ubicarà la futura estació d’autobusos, que es va aprovar per unanimitat. La Comissió Territorial d’Urbanisme de la Catalunya Central ja va fer l’aprovació definitiva, però condicionada a la incorporació de dos elements per part de l’Ajuntament. El primer era regular l’edificació d’aquesta parcel·la i garantir uns metres mínims de distància entre l’estació i les futures edificacions que hi puguin haver a la parcel·la adjacent. El segon elements a incorporar era garantir la continuïtat de l’avinguda i que no hi hagués un tall en l’itinerari de vianants que hi ha en tota l’avinguda Catalunya, va explicar David Font, alcalde de Gironella.

L’últim punt de l’ordre del dia va ser l’aprovació de la moció per la suficiència financera dels ens locals. La moció fa referència a la proposta que el Govern Espanyol va plantejar d’utilitzar els romanents municipals per poder fer front a les despeses de la crisi que el propi govern havia generat i amb això fer un exercici d’enginyeria financera per intentar apropiar-se d’aquests recursos municipals, distribuir-los cap a les seves necessitats i fer-ne un retorn en un període de 10 anys. Font explica que en cap cas se cedirà aquest romanent, sinó que ha de servir per permetre que el consistori segueixi sent autònom i poder decidir en què es destinen aquests diners segons les necessitats.

Al torn de precs i preguntes Albert Xoy, cap de l’oposició, va preguntar si ja s’havia obert el termini per sol·licitar les subvencions a empreses, autònoms i empresaris referents al segon trimestre.

Santi Felius, regidor de Promoció econòmica, va respondre que sí, que ja s’havia obert el termini i que entre les dues convocatòries s’havien atorgat subvencions per l’import aproximat de 23.500€, acceptant de mitjana un 80% de les sol·licituds.

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a