El ple de l’Ajuntament de Gironella ratifica l’acord de mediació per garantir el subministrament elèctric al carrer Olvan Alt

 

L'acord ha arribat després d'un procés de mediació

El ple de l’Ajuntament de Gironella va ratificar ahir l’acord de mediació que garantirà que els veïns del carrer Olvan Alt puguin connectar-se a la xarxa elèctrica i disposar de comptador individual de llum i subministrament en garanties després de més de 13 anys d’aquesta problemàtica al municipi.

Aquest acord ha arribat després d’un procés de mediació, instat a través del jutjat, arran d’una demanda d’una comunitat de propietaris contra l’Ajuntament. “El que s’ha evidenciat en aquest procés de mediació és que totes les obres i instal·lacions estaven fetes quan es van acabar els blocs de pisos, i el que va originar aquesta problemàtica va ser un impagament del promotor a l’instal·lador” va explicar Font. L’acord contempla el pagament per part de les comunitats de veïns i l’empresa que té part dels terrenys de la zona afectada i edificis en construcció de 70.000€ del cost que es va deixar de pagar a l’instal·lador, i un cop fet el pagament, l’instal·lador iniciarà els tràmits de cessió de la instal·lació elèctrica a la companyia. Font va explicar que a la mediació també hi ha participat l’instal·lador, i totes les comunitats de propietaris dels blocs afectats.

Els altres punts de l’ordre del dia van ser l’aprovació del text refós de la modificació puntual del PGO de Gironella, la cessió gratuïta de domini d’un terreny a la Generalitat de Catalunya per a la construcció de l’estació d’autobusos i l’elecció de les festes locals de l’any 2021, que seran el 26 d’abril i el 16 d’agost.

Al torn de precs i preguntes, Albert Xoy, cap de l’oposició, va preguntar a l’equip de govern si contemplava convocar altres convocatòries d’ajuts socials o pel teixint econòmic.

David Font va explicar que ja s’han previst dues convocatòries d’ajudes al teixit econòmic per la pèrdua d’ingressos, una referent al primer trimestre i l’altra al segon, i que a nivell social s’han incrementat les ajudes de llibres i material escolar, i s’han canalitzat les ajudes socials també cap al Banc d’Aliments.

En total es va preveure destinar 100.000€ a les ajudes al teixit econòmic, 40.000€ destinats al primer trimestre, i 60.000€ al segon trimestre. En el cas que no s’exhaureixi l’import es faran accions per desenvolupar el teixit econòmic i promocionar el comerç local, va comentar Santi Felius, regidor de Promoció Econòmica.

Pel que fa a les ajudes socials, Teresa Terricabres, va explicar que s’ha ofert atenció psicològica per a totes aquelles persones que no han pogut anar al centre de salut mental i s’ha garantit una major presencia de producte fresc al Banc d’Aliments.

Per acabar, Lluís Vall, va informar de que si les condicions sanitàries ho permeten se celebrarà la Festa Major del 14 al 16 d’agost en un format més petit que l’habitual, però que permetrà ajudar al desenvolupament econòmic de bars i restaurants i donar suport al sector cultural, que “ha quedat prou tocat” arran de la crisi de la covid-19.

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a