Gironella modifica el pressupost 2020 per fer front a la Covid-19

 

La modificació permetrà donar suport al teixit econòmic local

L’Ajuntament de Gironella va aprovar la modificació de crèdits per fer font a la Covid-19, la suspensió d’atorgament de llicències urbanístiques per la instal·lació de plaques d’autoconsum energètic, el pla financer 2020 i l’aprovació del compte general de l’any 2018.

El primer punt de l’ordre del dia va ser la suspensió de l’atorgament de llicències urbanístiques per a la instal·lació de plaques d’autoconsum energètic fins que no s’aprovi l’ordenança municipal reguladora. David Font va explicar que els tècnics municipals ja estan analitzant a nivell els reglaments de municipis veïns, i està previst aprovar el reglament al mes de setembre, aturant així les llicències un màxim de 3 mesos.

El segon punt va ser l’aprovació, amb els vots a favor de l’equip de govern, de la modificació de crèdit per poder garantir la línia d’ajudes a empreses, autònoms i treballadors del municipi, aprovades en l’últim ple. David Font va explicar que s’ha fet un primer cribratge de crèdits municipals d’activitats que no s’han realitzat o se n’ha reduït substancialment el seu pressupost, permeten un estalvi de 136.000€, dels quals 98.000€ van destinats a ampliar la partida de subvencions per a la reactivació econòmica, i la resta es destinaran a actuacions futures. Font va afegir que probablement s’haurà de fer una segona modificació al mes de setembre de crèdit de caràcter social.

El tercer punt va ser l’aprovació del pla financer de l’any 2020, un document que planificació financera a dos anys vista arran del no compliment en termes de la regla de despesa en l’exercici 2018. El pla marca dos elements, el primer és prioritzar les inversions de cara l’any 2020, i si no existeix un finançament al 100%, recomana aplaçar-les; i el segon, és que la tresoreria de l’Ajuntament, com que ha assumit bona part de les inversions de tresoreria pròpia, podria necessitar una recapitalització via crèdit en futures inversions.

L’equip de govern també va demanar incloure per urgència el tancament definitiu de l’exercici 2018, aprovat inicialment al ple del mes d’abril.

Al torn de precs i preguntes Sant Felius va explicar, responent a la pregunta d’Albert Xoy, cap de l’oposició, que s’han presentat un total de 32 empreses a dia d’avui a les subvencions del Pla de Reactivació municipal, a l’espera de que més empreses es puguin presentar.

Miquel Serra, regidor d’Esports, també va explicar que està prevista l’obertura de la piscina seguint els protocols que marca la llei, amb limitacions d’aforament, venda virtual, zones delimitades... i va destacar que la pista de pàdel ja està en funcionament.

Per últim, David Font va explicar que la situació a la Fundació Residència Sant Roc està estable, amb casos positius que s’estan negativitzant, i ja es permet l’accés a zones comunes dels residents.

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a