Gironella aprova els festius locals de l’any 2023

cromo ajuntament

Les dates escollides són el 25 d’abril, Sant Marc, i el 16 d’agost, Sant Roc

El Ple de l’Ajuntament de Gironella va aprovar la modificació de l’ordenança fiscal que regula les taxes de la llar d’infants municipal, l’adhesió a l’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central, les festes locals de l’any 2023 i una moció en defensa dels Jutjats de Pau.

El primer punt de l’ordre del dia va ser la modificació de l’ordenança fiscal que regula les taxes de les llars d’Infants municipals. David Font, alcalde del municipi, va explicar que a partir del curs 2022/2023 s’unifica el preu per a infants empadronats i no empadronats al municipi a 125€mensuals ja que no existeix una sobre demanda del servei, i el preu del servei del menjador passarà a ser de 5,25€/dia, fruit del nou projecte de cuina conjunta dels centres d’educació primària públics i les llars d’infants municipals. “Apostem per un projecte que prioritza el menjar de temporada, de proximitat i ecològic, cuinat des de la cuina de l’Escola de Gironella, i que es repartirà a l’Escola Sant Marc Bassacs i a les llars d’infants”, va afegir Font.

El segon punt va ser l’aprovació de l’adhesió a l’Associació pel desenvolupament rural de la Catalunya Central, l’Ajuntament ja en formava part, però ara tocava renovar l’adhesió pel període 2023-2027. L’adhesió té un cost de 150€ a l’any però dona accés a diverses subvencions destinades a l’àmbit rural, com per exemple el LEADER que es va aconseguir per crear el nou espai de coworking, Espai9, que ha entrat en funcionament aquest mes de juny, va explicar l’alcalde.

Al següent punt es va aprovar el dia 25 d’abril i el 16 d’agost com a festius locals, ambdues dades senyalades, la primera Sant Marc, i la segona Sant Roc, patró del municipi, i per acabar es va aprovar la moció en defensa dels Jutjats de Pau, que són una peça clau en aspectes com la mediació o tràmits de la ciutadania, i la seva supressió suposaria una pèrdua de serveis en la majoria de pobles i ciutats del país

 

 

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a