L’Ajuntament de Gironella aprova el conveni per poder recuperar el cànon de la recollida selectiva

 portaaporta

El consistori s’adhereix al conveni marc entre l’Agencia de Residus de Catalunya i Ecoembes

Amb els vots a favor de l’equip de govern de l’Ajuntament de Gironella, el ple va aprovar el conveni d’adhesió al conveni marc entre l’Agència de Residus de Catalunya i Ecoembes per poder recuperar directament el cànon de la recollida selectiva d’envasos, paper i cartró. David Font, alcalde de Gironella, va explicar que l’Ajuntament tenia un conveni signat amb el Consell Comarcal del Berguedà vigent fins a 31 de desembre de 2020 pel retorn del cànon. “Davant la no resposta de l’entitat per renovar-lo, iniciem els tràmits per poder recuperar aquest tràmit directament des de l’Ajuntament”, va comentar Font.  El cobrament d’aquest cànon, d’un valor aproximat de 120.000€, permet l’equilibri dels costs i poder implantar els compromisos adquirits en marc de la implantació del porta a porta.  El grup municipal d’Esquerra Republicana es va abstenir argumentant que segons un informe de GreenPeace, Ecoembes no és una empresa neta.

El segon punt de l’ordre del dia va ser l’aprovació del DUPROCIM, el Document Únic de Protecció Civil Municipal, un document que recull les diferents tipologies d’emergències que afecten la zona i posa sobre la taula com actuar davant del pla INUNCAT, NEUCAT, INFOCAT O SISMCAT. David Font va explicar que fins ara es tenien diversos documents, un per cada tipus d’emergència, i aquest document permetrà tenir-ho tot unificat.

Al torn de precs i preguntes, Albert Xoy, cap de l’oposició, va traslladar dues queixes de veïns. En primer lloc va demanar l’ampliació de l’àrea exclusiva de residents al carrer Olvan Alt, i van traslladar que al parc de la zona del carrer Bonavista a Cal Blau hi ha abelles i els veïns reclamen una font.

L’equip de govern va contestar que es parlarà amb els veïns afectats i s’estudiaran les diverses propostes.

Salutació de l'alcalde

Benvolgudes i benvolguts,
Us dono la benvinguda al web municipal de la Vila de Gironella, que vol esdevenir un espai i una eina d'informació, interrelació i participació, i confiem que aquí, tant gironellencs i gironellenques com visitants d’arreu, us hi sentiu còmodes i hi trobeu tot allò que us calgui.

David Font

Ajuntament de Gironella

  Plaça de la Vila, 13 - 08680 Gironella
  93 825 00 33
  93 825 03 68
  gironella@gironella.cat

Detalls del web

Protecció de dades

Avís legal

 

Segueix-nos a